Ce hoteluri rezervă românii pentru aventuri extraconjugale?

NEWS
share

Ce hoteluri rezervă românii pentru aventuri extraconjugale? Da, cineva a fost curios să afle răspunsul, așa că a făcut studii în acest sens.

Conform unor studii realizate recent în Statele Unite ale Americii, aproximativ 40% dintre cuplurile necăsătorite și 25% dintre cuplurile căsătorite s-au confruntat cu cel puțin un episod de infidelitate. Acelasi studiu spune că 20% dintre barbați caută o relație extraconjugală, în timp ce procentul în rândul femeilor este de 13%.

Psihoterapeuții sunt de părere că fenomenul relațiilor extraconjugale a fost accentuat de perioada post-pandemică, iar această situație a fost cu siguranță replicată și în România. În anul 2020, una din trei căsnicii a sfârșit într-un proces de divorț.

Specialiștii în rezervări hoteliere din echipa Travelminit.ro au realizat o listă a caracteristicilor căutate de amatorii de aventuri extraconjugale.

Hoteluri cu servicii SPA și piscină

Cele mai căutate caracteristici pentru hotelurile de cuplu rămân serviciile SPA și piscină interioară sau exterioară, dar la fel de importantă este și poziționarea într-o zona mai retrasă, mai puțin turistică. Sunt preferate hotelurile mari sau proprietățile tip resort cu un număr crescut de camere și mai puțin pensiunile sau proprietățile de tip boutique hotel.

Românii sunt dispuși să plătească mai mult

Din experiența hotelierilor, românii sunt dispuși să aleagă hoteluri mai bune pentru aventurile extraconjugale și să plătească mai mult decât în cazul vacanțelor de familie. Se preferă servirea mesei în cameră sau se rezervă zone dedicate din cadrul restaurantelor. Nota de plată este mai mare decât o masa obișnuită de vacanță.
Se evită zonele turistice cunoscute

În ceea ce privește destinația preferată pentru astfel de escapade, hotelierii confirmă că se evită zonele turistice cunoscute, mai ales în plin sezon, și că se preferă hotelurile de oraș (Timișoara, Brașov, Oradea, Cluj, București, Iași) sau hotelurile situate într-un cadru natural bogat. Orașele sunt preferate pentru că oferă cadrul perfect pentru a se pierde în mulțime, există o paletă largă de tipuri de hoteluri sau apartamente închiriate în regim hotelier. La fel de căutate sunt și hotelurile situate în natură, departe de zonele turistice aglomerate.

ILUSTRAȚIE: Patrick Robert Doyle / Unsplash

Articole similare

[BREAKFAST] Booking a încetat colaborarea cu hotelul din Olanda care a refuzat cazarea unui cercetăt...

Platforma de rezervări Booking a încetat colaborarea cu hotelul din Olanda care a refuzat cazarea un...

[BREAKFAST] Femeile ajung să facă mai multe treburi casnice, deoarece bărbații sunt „incapabili” să ...

Oamenii de știință au descoperit că bărbații nu văd mizeria la fel ca femeile, dar aceasta nu este o...

Studiu: Unde călătoresc românii în 2023? Trenduri de călătorie și destinații

Creșterea prețurilor poate că influențează viața de zi cu zi a românilor, însă planurile lor de călă...