Ce gadgeturi erau la modă în anii 90 (P)

CoolNews
share

Nici nu se inventase cuvântul gadget și totuși era bătaie pe ”jucăriile” care te făceau să pari cool în fața prietenilor sau care te ajutau să pierzi timpul în cel mai fain mod cu putință. Asta, desigur, dacă ai prins anii 90. Dacă nu, facem cu tine un drum înapoi în timp și îți arătăm că și în anii 90 au fost gadgeturi capabile să te facă să te simți bine oriunde te aflai. Poate nu la fel de bine cum o face o bere, la o ieșire cu prieteni. Dar măcar încercau J

Jocuri în palma ta

Ce PS sau Xbox? Mai simplu cu Nintendo Game Boy, o consolă de jocuri pe 8 biți care s-a lansat în Japonia în 1989, pe 21 aprilie, mai exact, dar care a ajuns în Europa abia la începutul lui 1990.  Venea cu Tetris, Baseball, Alleyway și hitul Super Mario Land. Jocuri serioase care azi ar părea făcute de un bebe în Paint, dar care pe atunci au creat o adevărată isterie. S-au vândut aproape 120 de milioane de console de genul ăsta până în 2003, când s-a oprit producția.

Dar mult mai mare a fost obsesia românilor pentru ceva numit Tamagotchi. Ca un breloc, jocul ăsta a marcat copilăria și ad.olescența multora. Doar spune-le părinților de Tamagotchi și o să vezi o sclipire aparte în priviri. Tamagotchi a apărut în 1996 și presupunea că ai în aplmă un animal de companie de care trebuie să ai grijă ca și cum ar fi real. Să-l hrănești, plimbi, alinți. Cele mai populare modele aveau doar 3 butoane un ecran cu o grafică tare pixelată și niște sunete ce amintesc de ringtone-urile telefoanelor preistorice.   Pentru cei cu nostalgii puternice, jucăria asta se mai găsește online pe Amazon și Aliexpress și costă cam 50 de euro.

Pagere

Ai auzit de pager? Până să-și permita toți telefoane, au fost pagerele care te ajutau să primești ceva care ar echivala cu un SMS de azi. Doar că mai scurt. Și doar puteai primi, fără să și trimiți. Iar ca cineva să îți dea un mesaj pe pager suna la un număr cu suprataxă, dicta unei operatoare ce are de spus, ea testa mai departe pe un calculator și apoi mesajul ajungea la tine. Nici vorbă de GDPR și intimitate sau rapiditate. Dar măcar se putea comunica mai simplu fără să stai legat de cablul telefonului fix de acasă.  Au apărut chiar și modele care te lăsau să dai ”reply” unui mesaj text… adevărată revoluție. Până să devină acesibile telefoanele mobile, care au îngropat, practic, pagerele.

Doar ca o curiozitate, primul pager a fost patentat în 1949, doar că România a auzit de ele în anii 90 iar prin 2003 deja nu mai prea mai aveai nicio rețea în care să se poată conecta.

Indiferent de an, cel mai simplu mod de a pune o gașcă faină la un loc și de a se bucura de fiecare secundă a fost o bere bună. Iar Ursus RETRO deschide pofta pentru împărtășit amintiri cool! Ursus RETRO este o bere blonda nepasteurizată, cu gust bogat, ce combină amăreala distinctivă a hameiului, caracteristică URSUS, cu notele ușor dulci de cereale. Caci este o bere plina de viata, ce se savureaza cel mai bine intre prieteni, alaturi de o gluma buna, la un chef in sufragerie sau la o iesire epica, cum se facea pe vremuri.

Articole similare

7 jocuri din anii ’90 cu care îți umpleai timpul (P)

Știi cum e când se adună o gașcă cu o bere bună în față? Iese la suprafață tot ce-i mai bun din fiec...

Sigur ești din anii 90′ dacă…(II)

Sigur ești din anii 90′ dacă mai adaugi la lista precedentă de pe virginradio.ro și un DA la unul d...

Sigur ești din anii 90' dacă…(I)

Sigur ești din anii 90 dacă bifezi unul sau mai multe din punctele astea: 1. ...ascultai Genius,...