Confidenţialitate

7 jocuri din anii ’90 cu care îți umpleai timpul (P)

CoolNews
share

Știi cum e când se adună o gașcă cu o bere bună în față? Iese la suprafață tot ce-i mai bun din fiecare. Bancuri tari, râsete, amintiri de care să tot spui cu plăcere și peste ani. Dacă pe lângă bere mai adaugi și o consolă pe care să bagi jocuri în grup și faci întrecere în scoruri și trick-uri, se nasc legedele. Iar amintirile bune păstrează un gust autentic, așa cum e și Ursus RETRO, berea blondă nepasteurizată, cu gust bogat, ce combină amăreala distinctivă a hameiului, caracteristică URSUS, cu notele ușor dulci de cereale.

Dacă  astăzi poți virtual să te pui în orice rol vrei, lucrurile stăteau diferit în urmă cu aproape 30 de ani. Tinerii anilor ’90 nu aveau o gamă atât de variată de jocuri video, însă nici nu duceau lipsă. Își luau în brațe niște console care azi par preistorice sau tastatura de la PC și pierdeau zile și nopți bune în ”bătălii” epice. Îi inspirau prietenii și compania potrivită. Da, te-ai prins, e vorba de berea aia rece care alimenta inspirația. Iar dincolo de taste se înșirau poveștile născute din momentele petrecute alături de oamenii faini.

Dacă te încearcă o ușoară nostalgie sau doar curiozitatea, îți spunem noi care au fost mai cunoscute și apreciate 7 jocuri video din perioada anilor ’90. Și pentru că nu poți face o teleportare înapoi în timp, adaugă meniului gustul de care te atașezi instant și pe care îl găsești azi, adică un Ursus RETRO.

URSUS RETRO este o bere blonda nepasteurizata, asa cum se facea odata: are spuma fina si un gust bogat, ce pastreaza intacte aromele produse de drojdie in procesul de fermentare, nefiind tratata termic. La fel de bogat ca experientele traite pe astea 7 jocuri in anii ’90.

1. Mario

Mario este unul dintre cele mai îndrăgite personaje ale anilor ’80-’90. Inițial, instalatorul italiat a purtat numele de Jumpman, când și-a făcut prima apariție într-un joc video, în anul 1981. Doi ani mai târziu a apărut primul joc care purta în titlu numele protagonistului, Mario Bros. Franciza deținută de Nintendo a devenit celebră în rândul tinerilor pasionați de jocurile video.

2. Prince of Persia

Franciza de jocuri video Prince of Persia a luat naștere chiar la începutul anilor ’90. Dacă jocul a fost lansat inițial pentru Apple II, în prezent franciza deține aproape 15 jocuri video, ultimul dintre ele fiind lansat în anul 2010.

 

 

3. Pac-Man

Probabil cel mai cunoscut joc arcade din lume, Pac-Man a fost dezvoltat de compania Namco în anul 1980. Personajul principal, reprezentat de un disc galben, a devenit un simbol al jocurilor video din toate timpurile. Jocul a făcut parte din Muzeul Namco al jocurilor.

4. Tetris

Asemenea Pac-Man, Tetris este unul dintre cele mai cunoscute jocuri video din toate timpurile. Acesta a fost creat de programatorul rus Alexei Pajitnov în vara anului 1985. Numele jocului are o origine interesantă: este o derivare din grecescul tetra, deoarece toate piesele sunt formate din patru pătrate și din cuvântul tenis, jocul preferat al programatorului.

 

5. Counter-Strike

Deși a apărut la finalul perioadei anilor ’90, CS-ul a avut un impact puternic asupra gamerilor români. În joc, playerii trebuie să aleagă între echipa teroriștilor și cea a forțelor speciale anti-tero, obiectivele fiind diferite în funcție de misiune (să dezamorseze sau să declanșeze bomba, să ucidă echipa adversară în întregime sau să salveze ostaticii).

 

6. Doom

Doom a produs o adevărată revoluție în istoria jocurilor pe calculator, fiind lansat în anul 1993 de compania Id Software. Seria jocurilor Doom a fost începută cu un an înainte, cu jocul Wolfenstein. Jocul are o tematică futuristă, fiind încă jucat de foarte mulți gameri

 

7. Warcraft II.

Warcraft este o franciză de jocuri video lansată în anul 1994 de compania Blizzard Entertainment. Fiind printre cele mai apreciate jocuri video multiplayer, franciza s-a dezvoltat rapid, în prezent existând peste 10 versiuni ale jocului.

Ai o propunere să completăm lista?

Articole similare

7 jocuri din anii ’90 cu care îți umpleai timpul (P)

Știi cum e când se adună o gașcă cu o bere bună în față? Iese la suprafață tot ce-i mai bun din fiec...

Ce gadgeturi erau la modă în anii 90 (P)

Nici nu se inventase cuvântul gadget și totuși era bătaie pe ”jucăriile” care te făceau să pari cool...

Sigur ești din anii 90′ dacă…(II)

Sigur ești din anii 90′ dacă mai adaugi la lista precedentă de pe virginradio.ro și un DA la unul d...