Confidenţialitate

Ce este kiwi – pasăre sau fruct? (P)

CoolNews
share

Răspunsul corect: ambele.

Legenda spune că fructul kiwi (care se numea original “Piersica Maimuţei”), atunci cand a fost adus prima dată în Noua Zeelandă a fost denumit Agrişa chinezească (datorita originii sale şi a asemănării cu agrişele ca formă, culoare şi textură a cojii).

Denumirea oficială de fruct kiwi s-a stabilit atunci când cultivatorii neozeelandezi au început să-l exporte cu succes. Culoarea şi textura sa sunt asemănătoare cu cele ale păsării Kiwi – unul dintre simbolurile Noii Zeelande, o specie ameninţată cu dispariţia, din păcate.

Asociația Kiwis for Kiwi își propune să oprească declinul acestei specii și să aibă un rol activ și susținut în creșterea numărului de păsări Kiwi. Poți să îi ajuți și tu (chiar de la distanță!) cumpărând Old Mout – pe perioada campaniei, la fiecare sticlă/doza vândută se donează automat câte 1 leu către asociația Kiwis for Kiwi.

Și cum faptele bune nu rămân nerăsplatite, ai o șansă să câștigi marele premiu: o excursie pentru 2 persoane în Noua Zeelandă, oferita de Old Mout, cidrul originar din Noua Zeelanda.

Articole similare

Noua Zeelandă o să testeze pașaportul digital medical. Ce înseamnă asta

Noua Zeelandă a anunţat că o să testeze paşaportul digital medical. Ce anume presupune treaba ast...

Un sat din Noua Zeelandă a oprit iluminatul stradal ca să salveze o specie rară de păsări

Un sat din Noua Zeelandă a făcut ceva extraordinar, ca să salveze o specie rară de păsări. A opri...

Reluarea filmărilor la "Avatar 2" provoacă nemulțumiri în Australia

Echipa de filmare a superproducţiei "Avatar 2" a reuşit să evite măsurile de restricţie impuse de No...