Cât de periculoase sunt căștile wireless in-ear

CoolNews, Tech
share

250 de cercetători de la Organizația Națiunilor Unite și de la Organizația Mondială a Sănătății au semnat o petiție în care vorbesc despre pericolul căștilor wireless pe care le ții agățate tot timpul în ureche.

Ei spun că obiceiul ăsta ar duce la cancer, asta în condițiile în care, numai în 2018, Apple a vândut 29 de milioane de perechi de căști in-ear fără fir.

Specialiștii avertizează asupra radiațiilor de radiofrecvență pe care acest tip de căști le emite pentru a se conecta cu telefonul prin Bluetooth. Pericolul ar fi că acestea sunt introduse adânc în ureche, într-o zonă foarte sensibilă, iar radiațiile ajung foarte ușor în organism.

Oamenii de știință nu pot spune încă foarte clar că există o legătură între cancer și căștile wireless in-ear la om, dar studiile făcute cu radiații de radiofrecvență pe animale au sugerat o legătură cu cancerul.

În esență, orice lucru care comunică fără fir folosește valuri de energie electromagnetică de diferite tipuri, iar atunci când animalele au fost expuse la această formă de radiații, problemele neurologice, genetice și de reproducere au devenit mai frecvente, spun cercetătorii.

Specialiștii susțin totuși că aceste radiații nu sunt la fel de periculoase precum razele X sau razele UV.

Legătura dintre anumite tipuri de cancer și radiațiile de radiofrecvență a fost pusă în discuție încă de anul trecut de National Institutes of Health.

Articole similare

Rona Hartner a murit la vârsta de 50 de ani

Artista Rona Hartner s-a stins din viață joi, 23 noiembrie, la vârsta de 50 de ani, după o luptă înd...

[BREAKFAST] Un chinez a înghițit o cască wireless în timpul somnului. Cum și-a dat seama?

Un chinez s-a dus la culcare cu căștile în urechi și a descoperit că înghițise una dintre căștile sa...

EXPERIMENT: O companie din Olanda duce cu avionul 200 de oameni în Grecia. Ce NU pot face oamenii

Deși Organizația Mondială a Sănătății anunță că suntem încă departe de sfârșitul pandemiei, iar acea...