Care au fost greșelile ce au dus la eșecurile din ultimii ani ale României la Eurovision?

NEWS
share

TVR propune o dezbatere televizată despre Eurovision Song Contest.

Eurovision, cea mai mare competiție muzicală internațională, organizată de EBU (European Broadcasting Union), s-a numărat dintotdeauna printre cele mai controversate programe ale Televiziunii Române, atrăgând numeroși fani din toată țara, dar și o mulțime de critici. Rezultatele participării României din ultimii ani, ca și nenumăratele scandaluri care însoțesc atât Selecțiile Naționale Eurovision 2021, cât și voturile țărilor participante au determinat mulți telespectatori să se întrebe dacă intrarea ţării noastre în concurs merită într-adevăr efortul susținut de care beneficiază.

„Care au fost greșelile ce au dus la eșecurile din ultimii ani ale României la Eurovision?”, ”Va plăti cineva pentru greșelile României de la Eurovision?”… Sunt doar câteva dintre întrebările la care se caută răspunsuri luni, 5 iulie, în direct la TVR 1, de la ora 21.00, într-o emisiune denumită „Eurovision, pe șleau!”, pregătită de Marina Almășan.

Show-ul își propune să fie o cercetare interactivă a declinului pe care l-a înregistrat, în ultimii ani, participarea României la Eurovision.

În cadrul dezbaterii live la care vor participa invitați implicați în proiectul Eurovision, dar și fani ai concursului, vor fi puse în discuție teme precum: „De ce nu mai participă marile voci ale României la Eurovision?”, „De ce a scăzut într-atât interesul românilor față de Eurovision?”, „Care sunt soluțiile pentru redresarea situației?” etc.

Printre invitaţi se numără personalităţi de marcă din lumea muzicii, compozitori și producători muzicali.

România a participat pentru prima dată la Eurovision Song Contest în 1994, fiind reprezentată atunci, la Dublin, de Dan Bittman, alături de trupa Holograf, cu piesa „Dincolo de nori”. Au urmat alte 20 de participări, cele mai bune performanțe fiind: de două ori locul trei – în 2005 cu Luminiţa Anghel şi Sistem cu piesa „Let me try”, dar şi în 2010 când Paula Seling şi Ovidiu Cernăţeanu au interpretat piesa „Playing with fire”. Anul 2006 a fost la fel de bun pentru România, Mihai Trăistariu reuşind să se claseze cu piesa „Tornero” pe locul 4, la Atena, obţinând 172 de puncte, cel mai mare punctaj pentru România.

FOTO: TVR

Articole similare

Câștigătorul Eurovision 2024 militează pentru „al treilea gen”. Ce mesaj le-a transmis fanilor...

Cântărețul elvețian Nemo a fost întâmpinat cu mare entuziasm de peste 100 de fani pe Aeroportul din ...

Eurovision 2024: Au fost selectate primele 10 ţări finaliste. Moldova nu s-a calificat

În urma primei semifinale a prestigiosului concurs muzical Eurovision, care a avut loc marți seara l...

Olly Alexander a lansat piesa “DIZZY”, prin care va reprezenta Marea Britanie la Eurovision

Olly Alexander a lansat piesa “DIZZY”, prin care va reprezenta Marea Britanie la legendarul Eurovisi...