Când folclorul întâlnește muzica electronică: ,,Lasă-mă” – David Ciente x Roxen x Damian Drăghici

CoolNews, Muzică
share

Piesa ,,Lasă-mă”, realizată în colaborarea dintre David Ciente, Roxen și Damian Draghici, îmbină armonios folclorul românesc cu elemente moderne de muzică electronică. Această reinterpretare contemporană a unei doine tradiționale aduce o nouă viață și prospețime unei moșteniri muzicale străvechi.

Producția impecabilă a lui David Ciente este completată de interpretarea de excepție la nai a lui Damian Draghici, care aduce un plus de autenticitate și conferă piesei o profunzime aparte. Vocea lui Roxen adaugă o notă misterioasă și emoționantă, transformând astfel piesa într-o experiență captivantă.

,,Lasă-mă” este o fuziune perfectă între vechi și nou, aducând împreună tradițiile românești și sunetele contemporane într-un mod inedit și plăcut.

,,Deși nu am crescut ascultând muzică folclorică, am intuit că acest gen muzical poartă ceva unic, ceva profund românesc. Am împărtășit muzica tradițională românească mai multor colegi din alte țări cu care am colaborat, iar toți au fost fascinați de aura ei misterioasă. Am început să integrez acest stil în proiectul meu, iar încă de la piesa <<Ielele>> cu Irina Rimes, am simțit că această fuziune între folclorul românesc și muzica electronică, fiind un teritoriu muzical neexplorat, ar putea aduce tinerele generații mai aproape de rădăcinile noastre culturale, precum și să atragă ascultători din alte țări. Acest demers a continuat, iar astfel am creat această melodie alături de Roxen și Damian Drăghici, o reinterpretare a unei doine vechi, interpretată inițial la nai, de care suntem foarte mândri.” ne spune David Ciente.

,,Este o onoare pentru mine să colaborez cu David Ciente și Damian Drăghici și mă bucur că au considerat că aș fi vocea potrivită pentru o piesă cu asemenea greutate, care cară cu sine mister, tristețe, dor și tradiție. Sperăm să vă placă mult.” ne spune Roxen.

,,Mereu am simțit că naiul este cel mai puternic instrument. Sunetul lui are rădăcini. Când asculți naiul simți rezonanța sa înaltă. Îmi place că, deși naiul a pornit din rădăcini lăuntrice, este astăzi integrat cu succes în mai multe stiluri muzicale.” ne spune Damian Drăghici.

Articole similare

Lăsați-vă cuceriți de noul EP semnat Roxen - "Alternative Dreams"

Bine ați venit în lumea evocatoare a celui mai nou EP al lui Roxen - "Alternative Dreams". Acest EP ...

O nouă piesă de suflet de la Roxen - ,,Sărută-mă”

Cea mai nouă piesă semnată Roxen, ,,Sărută-mă", este o piesă emoționantă despre atracția irezistibil...

Damian Drăghici și Smiley lansează „S-a furat mireasa”, noul hit al nunților românești

Damian & Brothers și Smiley cântă-n nunta mare „S-a furat mireasa”, un complot pe note muzicale ...