Campionul mondial la mâncat hot dog, exclus din competiție după ce a promovat mâncarea vegană

CoolNews, NEWS
share

Joey Chestnut, campionul absolut și recordmanul mondial la mâncat hot dog, a fost exclus din competiția Nathan’s de anul acesta după ce a semnat un acord cu producătorul de alimente vegane, Impossible Foods. Decizia a stârnit controverse în lumea consumului competitiv de mâncare și a lăsat mulți fani dezamăgiți.

Chestnut, care a dominat competiția Nathan’s timp de 16 ani și a stabilit recordul mondial de 76 de hot dog și chifle consumate în 10 minute în 2021, a fost acuzat de organizatorii Major League Eating (MLE) că a încălcat o regulă de lungă durată. Aceasta interzice participanților să reprezinte mărci rivale în cadrul competițiilor oficiale.

„Suntem distruși să aflăm că Joey Chestnut a ales să reprezinte o marcă rivală care vinde hot dog-uri pe bază de plante, în loc să concureze la campionatul Nathan de mâncat hot dog din 4 iulie 2024”, a declarat MLE într-un comunicat oficial. Cofondatorul ligii, George Shea, a explicat că a încercat să găsească o soluție prin organizarea unui concurs de mâncat hot dog fără marcă, dar regulile stricte ale MLE au prevalat.

În ciuda excluderii sale, Chestnut nu a fost interzis pe viață de la competiții. MLE a subliniat că pentru a reveni, el trebuie să renunțe la contractele cu mărcile rivale, în special cu Impossible Foods. „Joey Chestnut este un erou american. Sperăm să revină atunci când nu mai reprezintă o marcă rivală”, a adăugat MLE.

Într-o postare pe platforma X, Chestnut a afirmat că nu are un contract cu MLE sau Nathan’s și că dorește să modifice regulile pentru a permite sportivilor să colaboreze cu alte mărci. Aceasta nu este prima dată când Nathan’s se confruntă cu astfel de probleme. Rivalul lui Chestnut, Takeru Kobayashi, a avut și el dispute cu firma în 2010, refuzând să semneze un contract exclusiv.

Impossible Foods, printr-un purtător de cuvânt, a declarat: „Îl iubim pe Joey și îl sprijinim în orice concurs pe care îl alege. Este în regulă să experimentezi cu un hot dog nou. Consumatorii de carne nu ar trebui să fie exclusiv pe un singur cârnat”.

Excluderea lui Joey Chestnut marchează o schimbare semnificativă în peisajul competițiilor de mâncat hot dog și ridică întrebări despre viitorul acestei discipline. Rămâne de văzut dacă Chestnut va reuși să revină la competițiile oficiale sau dacă își va continua cariera reprezentând mâncarea vegană.

 

sursa foto: Shutterstock

Articole similare

Alimentația ideală pe timp de caniculă: Ce să mănânci pentru a te răcori și a te hidrata

Pe timp de caniculă, este esențial să alegem alimentele potrivite pentru a ne menține hidratați și p...

Cele mai bune torturi de înghețată: O delicatesă răcoritoare pentru fiecare ocazie

În zilele călduroase de vară, nimic nu se compară cu o felie delicioasă de tort de înghețată. Aceste...

Cele mai bune salate de vară: Rețete răcoritoare și delicioase

Vara este sezonul perfect pentru a te bucura de salate proaspete și răcoritoare. Aceste preparate nu...