BURN Residency Stories: „The Underground” – incursiune în dedesubturile muzicii electronice – VIDEO

CoolNews, Muzică
share

BURN Residency prezintă cel mai nou film din seria „Residency Stories„, avându-i ca protagoniști pe Pete Tong, Seth Troxler și Loco Dice.

Scurtmetrajul, filmat chiar in Ibiza, conturează scena underground a muzicii dance și încearcă să definească ce înseamnă termenul „underground” pentru diverși mari artiști, ilustrând originea acestei culturi încă de la începuturile ei, din anul 1987 până în prezent.

Pete Tong, gazda postului BBC Radio 1 și una dintre cele mai influente figuri din lumea muzicii electronice spune că „underground-ul muzicii dance are foarte multe în comun cu începuturile punk rock-ului. Dintotdeauna am susținut că genul Acid House și scena Rave de la începutul anului ’87 a fost momentul punk rock al muzicii dance – anul zero, în care totul parea sa fiereinventat. Fiind proaspăt ieșit de pe băncile școlii și descoperind stilul Funk, Soul și Rave, am avut ocazia să-i cunosc pe toți acești oameni care știau totul despre muzica asta, muzică pe care nimeni altcineva nu părea să o știe. Simțeam că fac parte dintr-un grup secret, ceea ce mă făcea să fiu diferit de ceilalți.

„The Underground” este cel mai nou episod al seriei „Residency Stroies” produsă de BURN, serie cunoscută pentru incursiunile ei în dedesubturile industriei muzicii electronice alături de nume mari precum Apollonia, The Martinez Brothers, dar și mentorul principal al programului BURN Residency, Carl Cox.

Shurubel și Ionuț au plecat la Ibiza

La BURN Residency Bootcamp, în Ibiza, au ajuns și Shurubel și Ionuț, în ultima lor excursie pe vara asta, unde îi vor lua la întrebări pe Pete Tong și Luciano.

În caz că nu știați, BURN Residency e cel mai mare progam de DJ-ing din lume, menit să descopere noi talente de pe tot globul.

Burn Residency oferă tinerilor DJ din toată lumea, o șansă unică de a-și depăși limitele și a face un pas important pe scena muzicii electronice într-un oraș european, precum și o rezidență de 5 săptămânipe fabuloasa insulă Ibiza. De asemenea, marele câștigător va fi beneficiarul unei investiții directe în cariera sa de DJ, în valoare de 100.000 euro.
Anul acesta are loc ediția cu numărul 7.

Marele câștigător al competiției va primi un contract în valoare de 100.000 de euro – o investiție directă în noua sa carieră de DJ si va fi anuntat la finalul rezidentelor, în luna octombrie. Fiecare etapă a concursului este jurizată de un grup format din experți ai industriei și DJ de renume precum: Pete Tong, Seth Troxler și Loco Dice, Carl Cox, Luciano.

 

 

Articole similare

Antonia lansează ”Ibiza”, piesa care prelungește vara

Chiar dacă zilele de vară au trecut, muzica menține energia bună a zilelor toride și cu siguranță, n...

Cluburile de noapte din Ibiza se redeschid de săptămâna viitoare

Deși se pare că situația infectărilor nu este foarte roz în România și în mare parte din lume, oamen...

SAGA Festival dă startul unei serii de experiențe unice: Headliner Days

SAGA Festival dă startul unei serii de experiențe unice, Headliner Days, prin care participanții pot...