BUCUREȘTI: Greva de la metrou determină STB să scoată mai multe autobuze pe trasee

NEWS
share

Pentru că greva spontană de la metrou a lăsat mulți călători din București pe dinafară, având în vedere că autobuzele s-au umplut până la refuz – fiind o alternativă la ruta pe care oamenii trebuiau să o parcurgă – Societatea de Transport București a venit cu un anunț.

STB a spus  în dimineața asta că suplimentează numărul de vehicule trimise pe trasee.

Având în vedere protestul spontan al angajaților Metrorex din această dimineață, Societatea de Transport București a luat toate măsurile necesare pentru a suplimenta capacitatea de transport. Astfel, STB SA face toate eforturile pentru a prelua fluxurile de călători din zona stațiilor de metrou și scoate în traseu toate vehiculele disponibile prin chemarea personalului din liber. De asemenea, se vor menține în traseu vehiculele care erau programate să se retragă, pentru a mări capacitatea de transport în perioada dintre orele de vârf”, transmite conducerea STB.

Suplimentar, STB SA va crește capacitatea de transport pe inelul central, prin întoarcerea alternativă a tramvaielor din linia 1 la Banu Manta. Totodată, se vor reintroduce operativ liniile de autobuz 135, 143, 243, 330, 182, 232, R409 și R439 pe calea de rulare a liniile de tramvai pentru a mări viteza de circulație și implicit, capacitatea de transport”, adaugă STB.

STB SA va monitoriza pe parcursul acestei zile liniile care converg în zona stațiilor de metrou în zonele Pipera, Militari, Berceni, și va suplimenta operativ cu vehicule din alte linii slab solicitate pentru a asigura transportul călătorilor. Consideram că este de datoria angajaților STB să vină în sprijinul cetățenilor care utilizau în mod obișnuit metroul și să asigure o alternativă de transport pe toată durata grevei”, conchide comunicatul.

Ministrul Transporturilor a avut o reacție dură după ce traficul a fost blocat la metroul bucureștean, vineri, din cauza unei greve spontane la Metrorex.

Cătălin Drulă a denunțat „o acțiune ilegală dă peste cap viața unui întreg oraș”.

Uite ce s-a întâmplat, mai exact, de dimineață.

 

Articole similare

S-a deschis stația de metrou Tudor Arghezi. Cum vor circula trenurile

Azi se deschide stația de metrou Tudor Arghezi, de pe Șoseaua Berceni din Capitală.  Sistemul de aut...

Greva actorilor de la Hollywood s-a încheiat după ce actorii și marile studiouri au ajuns la un acor...

Actorii şi marile studiouri de la Hollywood au ajuns la un acord pentru a înceta greva. Protestul a ...

100 de troleibuze Solaris vor circula, de anul viitor, în Capitală

După mai bine de 20 de ani, bucureștenii vor circula cu troleibuze noi, scrie europafm.ro. 100 de...