Confidenţialitate

BUCUREȘTI: Greva de la metrou determină STB să scoată mai multe autobuze pe trasee

NEWS
share

Pentru că greva spontană de la metrou a lăsat mulți călători din București pe dinafară, având în vedere că autobuzele s-au umplut până la refuz – fiind o alternativă la ruta pe care oamenii trebuiau să o parcurgă – Societatea de Transport București a venit cu un anunț.

STB a spus  în dimineața asta că suplimentează numărul de vehicule trimise pe trasee.

Având în vedere protestul spontan al angajaților Metrorex din această dimineață, Societatea de Transport București a luat toate măsurile necesare pentru a suplimenta capacitatea de transport. Astfel, STB SA face toate eforturile pentru a prelua fluxurile de călători din zona stațiilor de metrou și scoate în traseu toate vehiculele disponibile prin chemarea personalului din liber. De asemenea, se vor menține în traseu vehiculele care erau programate să se retragă, pentru a mări capacitatea de transport în perioada dintre orele de vârf”, transmite conducerea STB.

Suplimentar, STB SA va crește capacitatea de transport pe inelul central, prin întoarcerea alternativă a tramvaielor din linia 1 la Banu Manta. Totodată, se vor reintroduce operativ liniile de autobuz 135, 143, 243, 330, 182, 232, R409 și R439 pe calea de rulare a liniile de tramvai pentru a mări viteza de circulație și implicit, capacitatea de transport”, adaugă STB.

STB SA va monitoriza pe parcursul acestei zile liniile care converg în zona stațiilor de metrou în zonele Pipera, Militari, Berceni, și va suplimenta operativ cu vehicule din alte linii slab solicitate pentru a asigura transportul călătorilor. Consideram că este de datoria angajaților STB să vină în sprijinul cetățenilor care utilizau în mod obișnuit metroul și să asigure o alternativă de transport pe toată durata grevei”, conchide comunicatul.

Ministrul Transporturilor a avut o reacție dură după ce traficul a fost blocat la metroul bucureștean, vineri, din cauza unei greve spontane la Metrorex.

Cătălin Drulă a denunțat „o acțiune ilegală dă peste cap viața unui întreg oraș”.

Uite ce s-a întâmplat, mai exact, de dimineață.

 

Articole similare

[BREAKFAST] Grevă la Amazon. Angajații susțin că pauzele lor de toaletă sunt cronometrate, iar roboț...

Angajaţii britanici ai companiei organizează miercuri prima grevă din Marea Britanie. Ei cer salarii...

VIDEO Protestatari de mediu au aruncat cu supă pe un tablou al lui Van Gogh

Imaginile arată cum două persoane îmbrăcate în tricouri Just Stop Oil deschid conservele şi aruncă c...

București: Incendiu la metrou între stațiile Piața Romană și Universitate

O garnitură de metrou a luat foc, marți dimineață, între Piața Romană și Piața Universității. La ace...