Peste 2.000 de zboruri, anulate sau întârziate în Europa. Care este motivul

CoolNews, NEWS
share

Greva controlorilor de trafic aerian din Franţa – programată joi, 25 aprilie, pe toate aeroporturile din Hexagon –  va perturba zborurile din întreaga Europă. Chiar dacă unul dintre sindicatele controlorilor de trafic a ajuns la un acord în ceea ce privește revendicările, programul curselor aeriene este dat peste cap în mai multe state, scrie europafm.ro.

Ministerul român de Externe a emis o informare de călătorie și le recomandă celor care au programate curse aeriene spre sau din Franța să verifice dacă sunt anunțate anulări sau întârzieri.

Întârzieri şi anulări de zboruri afectează joi traficul aerian din Europa.

Peste 2.000 de zboruri sunt anulate pe bătrânul continent şi alte 1.000 riscă să fie nevoite să îşi modifice ruta pentru a evita spaţiul aerian francez, arată datele principalei asociaţii a companiilor aeriene, Airlines for Europe.

Autoritatea Aeronautică Civilă din Franţa a cerut companiilor aeriene să anuleze 75% din zborurile programate pentru ziua de joi pe aeroportul Orly, 55% din zborurile de pe aeroportul Charles-De-Gaulle şi 65% din cursele de pe aeroportul din Marsilia.

Grevele controlorilor de trafic aerian din Hexagon au de obicei impact asupra călătoriilor din toată Europa, limitând nu doar zborurile cu decolare sau aterizare în Franţa, dar şi prin spaţiul aerian francez.

Compania aeriană low-cost Ryanair a avertizat că a fost nevoită să anuleze peste 300 de zboruri, inclusiv din Marea Britanie spre Spania sau Italia, ca urmare a grevei.

Cel mai mare sindicat al controlorilor de trafic aerian din Franţa a anunţat că a anulat acţiunea de protest programată pentru 25 aprilie, după ce a ajuns la un acord cu echipa managerială pe tema condiţiilor de muncă. Însă acest acord a venit prea târziu pentru a evita perturbarea traficului aerian şi, în plus, nu au fost finalizate încă discuţiile cu celelalte sindicate.

 

sursa foto: Shutterstock

Articole similare

Cum ne-a ajutat uniunea europeană de-a lungul timpului

Uniunea Europeană (UE) a avut un impact profund și pozitiv asupra vieții cetățenilor statelor membre...

Țara din Europa care atrage din ce în ce mai mulți turiști: Albania se promovează la târguri și în r...

Albania, țară cu 2,8 milioane de locuitori se află între zonele din Europa care atrag tot mai mulți ...

Febra Taylor Swift cuprinde Europa. Americanii iau cu asalt continentul pentru concerte mai ieftine

Turneul Eras al cântăreței Taylor Swift a debutat în Europa săptămâna trecută, după ce a cucerit pat...