[BREAKFAST] Un stat american cere consimțământul parental pentru folosirea rețelelor de socializare de către copii

CoolNews, NEWS
share

Statul american Utah a adoptat joi o legislaţie care solicită reţelelor de socializare, precum TikTok şi Instagram, să obţină acordul părinţilor înainte de a asigura accesul minorilor pe platformele lor.

Textul de lege, care va intra în vigoare în martie 2024, a fost conceput ca reacţie la îngrijorările legate de dependenţa tot mai mare a tinerilor de reţelele de socializare, de hărţuirea online şi de colectarea datelor personale ale copiilor.

Însă reprezentanţii industriei tehnologiei şi cei ai asociaţiilor care militează pentru drepturi civice au considerat că o astfel de măsură ar putea restrânge accesul adolescenţilor proveniţi din medii marginalizate la resursele online, periclitând totodată libertatea de exprimare.

Ele doresc, de asemenea, să constrângă reţelele de socializare să ofere părinţilor accesul la conturile copiilor lor şi să stabilească, printr-o setare implicită, „o anumită oră de stingere”, care să îi împiedice pe minori să acceseze aceste platforme pe durata nopţii.

Noua legislaţie prevede pedepsirea prin amenzi a platformelor care îi vizează pe utilizatorii mai mici de 18 ani prin intermediul unor „algoritmi dependenţi”.

 

sursa foto: Shutterstock

Articole similare

Un nou hit de la IRAIDA și Puya - ,,Las-o așa”

După succesul piesei ,,Opriți planeta", IRAIDA și Puya revin cu un nou hit care nu-ți va da pace. Ve...

[BREAKFAST] Andrei Niculae, impresionat de un frigider inteligent: „Mă uitam cu gura căscată”

Weekendul trecut, Andrei Niculae a participat la un eveniment unde a avut ocazia să prezinte un show...

Francis On My Mind și DOC ne-au adus „Asasin de suflet” LIVE la Breakfast

Ingredientele unei dimineți perfecte? Pentru unii energie debordantă, un mic dejun copios, bună disp...