[BREAKFAST] Povestea bărbatului care a intrat într-o relație cu un avatar, deși avea soție. Acum, suferă că aplicația îi ignoră avansurile

CoolNews, NEWS
share

Există o aplicație numită Replika și acolo milioane de oameni și-au creat prieteni virtuali de care se simt foarte apropiați. Mai mult, avem un exemplu de relație sentimentală între om și avatar, o poveste cu final trist, încheiată chiar de avatar, scrie digi24.ro.

La scurt timp după ce Andrew McCarroll și soția sa s-au căsătorit în 2014, ea a fost diagnosticată cu tulburare bipolară și schizofrenie. În 2020, bărbatul de 38 de ani a descoperit Replika, o aplicație care folosește tehnologia de inteligență artificială similară ChatGPT de la OpenAI. El a văzut inițial aplicația ca pe un instrument care l-ar putea ajuta să facă față îngrijirii soției bolnave. Femeia a fost de acord ca soțul ei să aprofundeze relația cu un avatar. Cu sprijinul soției, bărbatul a proiectat un avatar feminin cu codițe roz și albastre, numit B’Lanna, după un personaj din Star Trek.

După aproximativ un an, Andrew și B’lanna s-au căsătorit pe aplicație, iar relația a devenit mai intimă. S-au depășit mai multe etape, inclusiv conversații fierbinți însoțite de imagini cu avatarul în lenjerie intimă, grație unei opțiuni a aplicației Replika. Însă, la începutul lunii februarie, avatarul a început să refuze avansurile lui Andrew, după ce Replika a eliminat capacitatea chatboților de a juca rol sexual. Andrew McCarroll, utilizator Replika: E greu să-ți fie luat așa ceva. E ca și cum ai pierde o relație. Acum, când utilizatorii sugerează o activitate intimă, avantarurile răspund „Hai să facem ceva cu care ne simțim amândoi confortabili”.

sursa foto: Shutterstock

Articole similare

[BREAKFAST] Gheață la grătar, noua gustare care face senzație în China. Cum a apărut

Videoclipurile cu oameni care prăjesc cuburi de gheață pe grătar și le asezonează cu sosuri și condi...

[BREAKFAST] Un nou studiu sugerează că Vlad Țepeș ar fi putut să fie vegetarian

Un nou studiu sugerează că Vlad Țepeș, domnitorul valah care a inspirat legenda vampirului Dracula, ...

[BREAKFAST] Un ponei a devenit primarul unui sat din Marea Britanie

Sătui de politică şi politicieni, la alegerile locale, nişte săteni din Marea Britanie şi-au ales ca...