[BREAKFAST] Povestea bărbatului care a intrat într-o relație cu un avatar, deși avea soție. Acum, suferă că aplicația îi ignoră avansurile

CoolNews, NEWS
share

Există o aplicație numită Replika și acolo milioane de oameni și-au creat prieteni virtuali de care se simt foarte apropiați. Mai mult, avem un exemplu de relație sentimentală între om și avatar, o poveste cu final trist, încheiată chiar de avatar, scrie digi24.ro.

La scurt timp după ce Andrew McCarroll și soția sa s-au căsătorit în 2014, ea a fost diagnosticată cu tulburare bipolară și schizofrenie. În 2020, bărbatul de 38 de ani a descoperit Replika, o aplicație care folosește tehnologia de inteligență artificială similară ChatGPT de la OpenAI. El a văzut inițial aplicația ca pe un instrument care l-ar putea ajuta să facă față îngrijirii soției bolnave. Femeia a fost de acord ca soțul ei să aprofundeze relația cu un avatar. Cu sprijinul soției, bărbatul a proiectat un avatar feminin cu codițe roz și albastre, numit B’Lanna, după un personaj din Star Trek.

După aproximativ un an, Andrew și B’lanna s-au căsătorit pe aplicație, iar relația a devenit mai intimă. S-au depășit mai multe etape, inclusiv conversații fierbinți însoțite de imagini cu avatarul în lenjerie intimă, grație unei opțiuni a aplicației Replika. Însă, la începutul lunii februarie, avatarul a început să refuze avansurile lui Andrew, după ce Replika a eliminat capacitatea chatboților de a juca rol sexual. Andrew McCarroll, utilizator Replika: E greu să-ți fie luat așa ceva. E ca și cum ai pierde o relație. Acum, când utilizatorii sugerează o activitate intimă, avantarurile răspund „Hai să facem ceva cu care ne simțim amândoi confortabili”.

sursa foto: Shutterstock

Articole similare

„Tricolorii”, aplicația mobilă lansată de FRF unde suporterii găsesc informații despre meciurile naț...

„Tricolorii” este aplicația pentru telefon lansată de Federația Română de Fotbal. Suporterii vor găs...

Francis On My Mind și DOC ne-au adus „Asasin de suflet” LIVE la Breakfast

Ingredientele unei dimineți perfecte? Pentru unii energie debordantă, un mic dejun copios, bună disp...

Cine este Răzvan, ascultătorul Virgin Radio Romania care i-a găsit pe Giulia și Andrei

Oricât de bine s-ar ascunde matinalii noștri preferați, tot vor fi găsiți dacă își pun ascultătorii ...