[BREAKFAST] O femeie a lăsat 2,8 milioane de dolari moștenire câinilor și pisicilor ei deși are mai mulți copii

CoolNews, NEWS
share

O femeie în vârstă din China a decis să-și lase averea de 2,8 milioane de dolari câinilor și pisicilor sale, în locul să le-o dea copiilor săi, deoarece aceștia nu au vizitat-o niciodată când era bolnavă. Femeia este din Shanghai și are numele de familie Liu. Ea  și-a schimbat testamentul deoarece copiii ei ar fi neglijat-o la bătrânețe, în timp ce animalele de companie i-au oferit companie și confort.

 

O clinică veterinară locală a fost desemnată ca administrator al moștenirii, în condițiile în care în China există provocări legale care împiedică testamentele directe către animale. Doamna Liu a vrut să lase toată moștenirea animalelor sale de companie, dar acest lucru nu este legal în China.

Vârsta exactă a doamnei Liu nu este clară. Ea a fost menționată ca fiind o femeie „în vârstă” în informațiile din presă. Chen Kai, un oficial de la sediul central al Centrului de înregistrare a testamentelor din Beijing, a declarat pentru presă că „există alternative pentru a rezolva această problemă”.

„Testamentul actual al lui Liu este unidirecțional, iar noi am fi sfătuit-o să numească o persoană de încredere pentru a supraveghea clinica veterinară pentru a se asigura că animalele de companie sunt îngrijite corespunzător”, a adăugat el. Se pare că povestea a stârnit discuții aprinse online, despre dinamica familiei și practicile de moștenire din China.

Între timp, aceasta nu este prima dată când animalele de companie s-au îmbogățit după ce oamenii lor le-au lăsat o moștenire uriașă.

Un astfel de caz este cel al magnatului hotelier Leona Helmsley, care a lăsat moștenire 12 milioane de dolari (9,4 milioane de lire sterline) într-un fond fiduciar pentru bunăstarea câinelui său maltez, pe nume Trouble, la moartea sa în 2007.

Această moștenire a atras atenția publicului și a stârnit numeroase critici, ceea ce a dus la reducerea ulterioară a sumei la 2 milioane de dolari (1,57 milioane de lire sterline) de către un judecător.

Un alt câine, un ciobănesc german numit Gunther IV, a fost considerat unul dintre cei mai bogați câini din lume. Potrivit Guinness World Records, contesa germană Karlotta Liebenstein a murit și i-a lăsat lui Gunther IV averea sa de mai multe milioane de euro.

În 2010, creatorul de modă Alexander McQueen a alocat o parte substanțială din averea sa de 20 de milioane de dolari (15,7 milioane de lire sterline) câinilor săi. „Rich Dogs Of Instagram” documentează viețile luxoase pe care le duc unii câini.

 

sursa foto: Shutterstock

Articole similare

Cum să îți protejezi animalele domestice de căldura extremă

Pe timp de vară, temperaturile ridicate pot reprezenta un pericol semnificativ pentru animalele dome...

Un nou hit de la IRAIDA și Puya - ,,Las-o așa”

După succesul piesei ,,Opriți planeta", IRAIDA și Puya revin cu un nou hit care nu-ți va da pace. Ve...

[BREAKFAST] Andrei Niculae, impresionat de un frigider inteligent: „Mă uitam cu gura căscată”

Weekendul trecut, Andrei Niculae a participat la un eveniment unde a avut ocazia să prezinte un show...