[BREAKFAST] Elon Musk vrea să cumpere Twitter pentru 43 de miliarde de dolari

Celebrități, CoolNews, NEWS
share

Elon Musk a depus o ofertă de preluare a Twitter, la un preț de 54,20 dolari pe acțiune, respectiv o sumă totală de peste 40 de miliarde de dolari, pe care miliardarul spune că vrea să o plătească în numerar, potrivit Le Figaro.

Pentru acționarii Twitter, această ofertă ar reprezenta o primă de 54% față de data de 28 ianuarie, când Elon Musk a început să cumpere acțiuni ale rețelei de socializare. Miercuri, o acțiune valora 45 de dolari. După anunțarea ofertei, acțiunile Twitter au crescut cu peste 10%.

Într-o scrisoare adresată consiliului de administrație al Twitter, Elon Musk a declarat că aceasta este „cea mai bună și ultima mea ofertă. Dacă va fi respinsă, va trebui să-mi reconsider poziția de acționar.” În prezent, antreprenorul deține puțin peste 9% din capitalul companiei.

Patronul Tesla și SpaceX explică în scrisoarea sa că „și-a dat seama că Twitter nu va prospera în forma sa actuală și nu va putea să-și îndeplinească misiunea socială”, propunând transformarea companiei într-una privată.

Achizițiile de acțiuni Twitter ale lui Elon Musk au fost făcute publice pe 4 aprilie. A doua zi, conducerea rețelei de socializare i-a oferit un loc în consiliul de administrație, timp de doi ani. În schimb, acesta trebuia să se angajeze să nu-și majoreze participația peste un prag de 14,9%. Elon Musk a respins oferta.

 

sursa foto: Shutterstock

Articole similare

Elon Musk este din nou tată. „Techno Mechanicus” este numele celui de-al zecelea copil al miliardaru...

Despre Elon Musk se știe că este fondatorul Tesla și SpaceX, proprietarul X, unul dintre cei mai bog...

[BREAKFAST] Mama lui Elon Musk nu îi dă voie să se bată în cușcă cu Mark Zuckerberg

Maye Musk, mama miliardarului Elon Musk, nu îi dă voie fiului său să se lupte în cușcă cu Mark Zucke...

[BREAKFAST] Elon Musk și Mark Zuckerberg acceptă provocarea de a se duela. CEO-ul Tesla: „Sunt desch...

Doi dintre cei mai mari miliardari ai lumii sunt de acord să intre în ring. Mark Zuckerberg, CEO-ul ...