Confidenţialitate

[BREAKFAST] Elon Musk vrea să cumpere Twitter pentru 43 de miliarde de dolari

Celebrități, CoolNews, NEWS
share

Elon Musk a depus o ofertă de preluare a Twitter, la un preț de 54,20 dolari pe acțiune, respectiv o sumă totală de peste 40 de miliarde de dolari, pe care miliardarul spune că vrea să o plătească în numerar, potrivit Le Figaro.

Pentru acționarii Twitter, această ofertă ar reprezenta o primă de 54% față de data de 28 ianuarie, când Elon Musk a început să cumpere acțiuni ale rețelei de socializare. Miercuri, o acțiune valora 45 de dolari. După anunțarea ofertei, acțiunile Twitter au crescut cu peste 10%.

Într-o scrisoare adresată consiliului de administrație al Twitter, Elon Musk a declarat că aceasta este „cea mai bună și ultima mea ofertă. Dacă va fi respinsă, va trebui să-mi reconsider poziția de acționar.” În prezent, antreprenorul deține puțin peste 9% din capitalul companiei.

Patronul Tesla și SpaceX explică în scrisoarea sa că „și-a dat seama că Twitter nu va prospera în forma sa actuală și nu va putea să-și îndeplinească misiunea socială”, propunând transformarea companiei într-una privată.

Achizițiile de acțiuni Twitter ale lui Elon Musk au fost făcute publice pe 4 aprilie. A doua zi, conducerea rețelei de socializare i-a oferit un loc în consiliul de administrație, timp de doi ani. În schimb, acesta trebuia să se angajeze să nu-și majoreze participația peste un prag de 14,9%. Elon Musk a respins oferta.

 

sursa foto: Shutterstock

Articole similare

Fiica transgender a lui Elon Musk rupe definitiv legăturile cu tatăl său

Xavier Alexander Musk, fiica transgender a lui Elon Musk vrea să rupă definitiv legăturile cu tatăl ...

Johnny Depp: „Amber Heard s-a iubit cu Elon Musk în casa mea!”

Elon Musk a devenit subiect de discuţie în mijlocul bătăliei pe care Amber Heard o poartă cu Johnny ...

Elon Musk a spus că dacă va muri în circumstanțe misterioase, atunci e din cauza Rusiei

Elon Musk a spus că ar putea muri „în circumstanțe misterioase”, după ce fostul vice prim-ministru a...