Confidenţialitate

[BREAKFAST] Elon Musk vrea să cumpere Twitter pentru 43 de miliarde de dolari

Celebrități, CoolNews, NEWS
share

Elon Musk a depus o ofertă de preluare a Twitter, la un preț de 54,20 dolari pe acțiune, respectiv o sumă totală de peste 40 de miliarde de dolari, pe care miliardarul spune că vrea să o plătească în numerar, potrivit Le Figaro.

Pentru acționarii Twitter, această ofertă ar reprezenta o primă de 54% față de data de 28 ianuarie, când Elon Musk a început să cumpere acțiuni ale rețelei de socializare. Miercuri, o acțiune valora 45 de dolari. După anunțarea ofertei, acțiunile Twitter au crescut cu peste 10%.

Într-o scrisoare adresată consiliului de administrație al Twitter, Elon Musk a declarat că aceasta este „cea mai bună și ultima mea ofertă. Dacă va fi respinsă, va trebui să-mi reconsider poziția de acționar.” În prezent, antreprenorul deține puțin peste 9% din capitalul companiei.

Patronul Tesla și SpaceX explică în scrisoarea sa că „și-a dat seama că Twitter nu va prospera în forma sa actuală și nu va putea să-și îndeplinească misiunea socială”, propunând transformarea companiei într-una privată.

Achizițiile de acțiuni Twitter ale lui Elon Musk au fost făcute publice pe 4 aprilie. A doua zi, conducerea rețelei de socializare i-a oferit un loc în consiliul de administrație, timp de doi ani. În schimb, acesta trebuia să se angajeze să nu-și majoreze participația peste un prag de 14,9%. Elon Musk a respins oferta.

 

sursa foto: Shutterstock

Articole similare

Kanye West: „Îl iubesc pe Hitler”. Elon Musk i-a suspendat contul de Twitter

Kanye West a fost suspendat de pe Twitter și este acuzat că a „incitat la violență” în urma unor twe...

Elon Musk amenință Apple și Google! Își va crea propriul smartphone dacă aceștia vor renunța la Twit...

Elon Musk are un plan simplu, în cazul în care Apple sau Google decid să scoată Twitter din App Stor...

Fanii lui Elon Musk i-au construit „eroului lor” un monument de peste 9 metri

Fanii lui Elon Musk au construit un monument lung de 9,14 metri, închinat „eroului” lor. Construcția...