[BREAKFAST] BBC interzice TikTok pe telefoanele mobile ale angajaților. De ce a luat această decizie

CoolNews, NEWS
share

BBC și-a îndemnat personalul să șteargă aplicația de socializare TikTok, deținută de chinezi, de pe telefoanele mobile ale companiilor.

În instrucțiunile pentru personalul BBC, difuzate duminică, se arată următoarele: „Nu recomandăm instalarea TikTok pe un dispozitiv corporativ BBC decât dacă există un motiv justificat de afaceri. Dacă nu aveți nevoie de TikTok din motive de afaceri, TikTok ar trebui să fie șters”.

Măsura vine după ce guvernul britanic a interzis aplicația pe telefoanele emise de guvern, pe fondul temerilor că datele sensibile ar putea fi accesate de guvernul chinez, din cauza faptului că aceasta este deținută de compania chineză de internet ByteDance.

Explicând mișcarea, îndrumătorul BBC a spus: „Decizia se bazează pe preocupările exprimate de autoritățile guvernamentale din întreaga lume cu privire la confidențialitatea și securitatea datelor”. BBC le-a cerut angajaților care au TikTok pe telefoanele personale, dar care folosesc aceste dispozitive și din motive profesionale, să contacteze echipa de securitate a informațiilor din cadrul organizației pentru a discuta despre „tipul de informații BBC cu care lucrați”.

 

sursa foto: Shutterstock

Articole similare

Un nou hit de la IRAIDA și Puya - ,,Las-o așa”

După succesul piesei ,,Opriți planeta", IRAIDA și Puya revin cu un nou hit care nu-ți va da pace. Ve...

[BREAKFAST] Andrei Niculae, impresionat de un frigider inteligent: „Mă uitam cu gura căscată”

Weekendul trecut, Andrei Niculae a participat la un eveniment unde a avut ocazia să prezinte un show...

Francis On My Mind și DOC ne-au adus „Asasin de suflet” LIVE la Breakfast

Ingredientele unei dimineți perfecte? Pentru unii energie debordantă, un mic dejun copios, bună disp...