Bancomat de criptomonede, furat în văzul tuturor dintr-un mall din Timișoara de un tânăr de 19 ani

CoolNews, NEWS
share

Lovitură spectaculoasă a unui tânăr de 19 ani din județul Arad. Acesta a sustras dintr-un mall din orașul Timișoara un bancomat de criptomonede. Prejudiciul care include suma aflată în aparat și valoarea bancomatului se ridică la 286.000 de lei, aproximativ 57.000 de euro. Polițiștii au reușit să îl prindă după nici 24 de ore și au recuperat o mare parte din prejudiciu, scrie europafm.ro.

Furtul a avut loc vineri seara, cu o oră înainte de inchiderea magazinului. Tânărul nu a ținut cont de camerele de supraveghere din zonă și a scos aparatul din priză după care l-a pus pe un transpalet și a plecat cu el spre mașină. Bancomatul care cântărește doar câteva zeci de kilograme nu este foarte greu de manipulat. El servește pentru cumpărarea de criptomonede.

sursa video: Cameră supraveghere centru comercial

În momentul în care firma de brokeraj care deține aparatul a anunțat poliția s-a dat alarma. Au fost vizionate camerele de supraveghere din zonă și a fost identificat imediat autorul furtului. Polițiștii de la Investigații Criminale din Timiș l-au găsit pe hoț într-o locuință din comuna arădeană Vinga. La percheziție, oamenii legii au găsit 44.000 de lei, asupra suspectului, iar alți 8500 au fost găsiți îngropați în grădina casei. Pe un câmp de lângă sat a fost găsit și bancomatul sustras, iar în interiorul acestuia mai erau 127.000 de lei pe care tânărul nu reușise să îi scoată din casetele aparatului. Peste 55.000 de lei nu au fost găsiți însă.

Hoțul a fost prezentat procurorilor care au decis reținerea lui pentru 24 de ore, astăzi urmând a fi prezentat magistraților cu propunerea de arestare preventivă.
sursa foto: Shutterstock
Articole similare

[BREAKFAST] Diplome de Bacalaureat false, vândute cu 2.000 de euro bucata, la Timișoara. Ce au desco...

Mai mulți studenți ar fi plătit mii de euro pentru o diplomă de Bacalaureat falsă. În baza acestor d...

(P) Gala Premiilor UNITER la Timișoara excelența teatrului românesc în Capitala Europeană a Culturii...

Gala Premiilor UNITER va poposi din nou, după 6 ani, în Timișoara – Capitala Europeană a Culturii în...

[BREAKFAST] Poliția caută o femeie care ridicat aproape 22.000 de lei rămași blocați într-un bancoma...

O femeie din Târgu Mureș acuzată că și-a însușit în luna august suma de 21.800 de lei, bani rămași b...