Asociația Culturală Arkadia lansează Bull – piesă de teatru și dezbatere despre bullying la locul de muncă

CoolNews
share

Asociația Culturală Arkadia, având ca partener strategic POINT București, lansează Bull, în zilele de 7, 8, 9 și 15 noiembrie, o piesă de teatru și dezbatere despre fenomenul de bullying la locul de muncă.

Spectacolele vor avea loc la POINT, iar intrarea este liberă, pe bază de rezervare.

Piesa abordează, printre alte teme, fenomenul de bullying la locul de muncă și prezintă povestea unor colegi de serviciu care, puși în fața unei restructurări de personal, ajung să îl hărțuiască pe unul dintre ei. Problema principală a textului este extrem de actuală, perfect aplicabilă societății de astăzi. Tonul cinic, dar și extrem de amuzant (până la absurd) în care este tratat subiectul face ca spectacolul să fie un punct de vedere fresh, dinamic, sarcastic și asupra lumii corporatiștilor în plină criză existențială. Spectacolul începe ușor, cu mici tachinări între Isobel, Tony și Thomas, însă, pe măsură cepovestea înaintează, relația dintre cei 3 colegi devine din ce în ce mai tensionată.

Bullying-ul este definit ca fiind un comportament ostil sau de excludere și de luare în derâdere a cuiva, de umilire. De cele mai multe ori, acesta nu presupune existența unui conflict bazat pe o problemă reală, ci pe dorința unor persoane de a-și câștiga puterea și autoritatea, punându-i pe alții într-o lumină proastă. Fenomenul de bullying poate fi prezent în orice tip de comunitate, în grupuri sociale, unde persoanele interacționeaza unele cu altele: la școală, la locul de muncă, în cartiere, în familie , în mass-media, etc. Conform unui studiu al Universității din Phoenix, 75% din respondenți declară că s-au confruntat cu bullying-ul la locul de muncă, fie din postura de victime, fie din cea de martor. În spațiul românesc, statisticile sunt încă neclare, tocmai din cauza tăcerii legate de subiect.

”Spectacolul își propune să tragă un semnal de alarmă cu privire la amploarea acestui fenomen, dar și să îl investigheze într-un mod atractiv, atât prin intermediul piesei de teatru, cât și prin intermediul unei platforme online unde utilizatorii să poată împărtăși diferite tipuri de interacțiune la locul de muncă, sub protecția anonimatului. Astfel ne propunem să contribuim la reducerea clivajului inutil și depășit între „artiști” si „corporatiști”, ambii termeni folosiți peiorativ din păcate de către o categorie despre cealaltă.”, declară Elena Morar, regizoarea spectacolului Bull.

Din distribuția spectacolului „Bull„, în regia Elenei Morar, fac parte actorii Gabriel Răuță, Ilinca Hărnuț, Rolando Matsangos, Bogdan Cotleț, conceptul scenografic poartă semnătura Liviei Vișănescu, video și afiș concepute de Ana Cârlan.

 

 

 

 

 

Articole similare

[BREAKFAST] AUDIO Selly, acuzat de bullying în mediul online. Dr. Ioan Mirea ON AIR prin telefon

Ingredientele unei dimineți perfecte? Pentru unii energie debordantă, un mic dejun copios, bună disp...

O mamă vrea să schimbe numele fiului ei, după ce acesta a fost umilit la școală. Psihoterapeutul Anc...

Prenumele copiilor este adesea la latitudinea părinților, însă numele de familie nu poate fi schimba...

Grupuri de acţiune anti-bullying în școli, din toamnă. Ce presupun

În toate școlile din țară vor fi grupuri de acţiune anti-bullying, la începerea noului an școlar. ...