Arabia Saudită va găzdui Cupa Mondială de Fotbal din 2034

CoolNews, NEWS
share

Preşedintele Federaţiei internaţionale de fotbal (FIFA), Gianni Infantino, a confirmat printr-o postare pe Instagram că ediţia 2034 a Cupei Mondiale va fi organizată de Arabia Saudită, singura ţară care a depus oficial o candidatură înainte de termenul limită de marţi, transmite EFE, preluat de Agerpres. 

Cel mai mare spectacol din lume va fi organizat de Canada, Mexic şi Statele Unite în 2026 în America de Nord. Următoarele două ediţii ale Cupei Mondiale FIFA se vor celebra în Africa (Maroc), Europa (Portugalia şi Spania), cu trei meciuri jucate în America de Sud (Argentina, Paraguay şi Uruguay) în 2030 şi în Asia (Arabia Saudită) în 2034. Trei ediţii, cinci continente şi zece ţări implicate în turneu. Asta face ca fotbalul să fie cu adevărat global”, a scris Infantino pe reţeaua socială.

Australia a decis să nu intre în cursa pentru obţinerea dreptului de organizare a Cupei Mondiale de fotbal din 2034, lăsând astfel cale liberă Arabiei Saudite pentru găzduirea acestei competiţii. Organizarea CM 2034 în Arabia Saudită va deveni certă însă la Congresul FIFA de la Bangkok (Thailanda), din mai 2024.

sursa foto: Shutterstock

Articole similare

István Kovács arbitrează primul meci la Euro 2024

Arbitrul român István Kovács va oficia joi prima sa partidă la Euro 2024, o realizare semnificativă ...

Edi Iordănescu, înaintea meciului cu Belgia: Avem nevoie de calm și echilibru. Trebuie să fim ponder...

Selecționerul Eduard Iordănescu face apel la echilibru înaintea meciului selecționatei României cu B...

Edi Iordănescu, despre naționala României: E generația de suflet a României și românii trebuie să în...

Victoria entuziasmantă cu Ucraina, 3-0 – cea mai categorică obținută vreodată de România la un turne...