ANM: Iarna în România, normală – cu ninsori și ger. În februarie ar putea ninge mai mult decât în alți ani

CoolNews, NEWS
share

Vom avea o iarnă normală, cu ninsori și ger, însă în luna februarie ar putea ninge mai mult decât în alți ani, spun meteorologii, scrie europafm.ro.

Într-o conferință organizată de Focus Energetic, Florinela Georgescu, director executiv al Administrației Naționale de Meteorologie a spus că lunile de iarnă vor fi mai calde decât de obicei, dar în a doua parte a iernii, vom avea ninsori și episoade de ger.

Florinela Georgescu, director executiv al Administrației Naționale de Meteorologie: Estimarea din punct de vedere al cantităților de precipitații în luna februarie este una care arată un excedent peste mare parte a țării

„Estimarea din punct de vedere al cantităților de precipitații în luna februarie este una care arată un excedent peste mare parte a țării. Chiar dacă nu este un excedent deosebit de important, poate sprijini această interpretare că chiar dacă vom fi pe un fond de temperaturi în medie ceva mai ridicate decât norma ultimelor decenii, nu este exclusă apariția episoadelor cu vreme mai severă și cu probabilitatea de a se depune un strat de zăpadă și în zonele joase ale țării”, a spus Florinela Georgescu, director executiv al Administrației Naționale de Meteorologie.

 

ȘTIREA INTEGRALĂ PE EUROPAFM.RO

sursa foto: Shutterstock

Articole similare

Cum să dezgheți mașina corect: sfaturi utile pentru iarnă

Iarna aduce cu ea temperaturi scăzute și, uneori, gheață persistentă pe parbrizul mașinii. Dezghețar...

ANM: Sâmbătă va ninge în București. De vineri noapte ninge la munte

Vin primele ninsori consistente din acest sezon rece. Din această noapte – va ninge în zonele montan...

Cod roșu de viscol și ninsori în nord-estul țării. Mai multe drumuri au fost închise

Viscolul a închis practic județele Botoșani și Neamț și o parte din județul Suceava. Vântul care bat...