Andreea Esca, Radu Muntean, Micutzu și Magdyz vorbesc despre responsabilitate la IDEO IDEIS 14

Celebrități, CoolNews
share

9 spectacole de teatru profesionist, 9 de teatru tânăr, 5 filme noi, 24 de ateliere de educație non-formală pentru adolescenți, 16 dedicate alexăndrenilor, animații cu public și video-mapping: cu o temă ca responsabilitatea, a 14-a ediție de IDEO IDEIS propune un program dens celor 200 de liceeni din festival, vizitatorilor, dar și întregii comunități din Alexandria, cu activități gândite pentru toată paleta de vârste: de la 2 ani în sus.

Masterclassurile IDEO IDEIS de sâmbătă, 10 august, îl aduc din nou pe Cătălin Ștefănescu față în față cu două personalități culturale actuale: regizorul Radu Muntean, al cărui film despre adolescență, Alice T., va avea o proiecție specială la festival și comediantul Micutzu (Cosmin Nedelcu). Legenda televiziunii de la noi, Andreea Esca, este una dintre invitatele speciale de la Seara Povestitorilor de duminică, 11 august, iar intervenția ei va fi precedată de o voce foarte nouă dar deja puternică care militează pentru responsabilitate în mediul online: vloggerița Magdyz.

Tema festivalului, responsabilitatea, transmisă sub forma sloganului „Tu cât poluezi pe net?” (VEZI CLIPUL CAMPANIEI), va fi dezbătută și în dosarul Dilema Veche din 01 august și cuprinde o anchetă la care au participat filosofi, sociologi, psihologi și profesori, din care putem cita două opinii care subliniază importanța de a reglementa atitudinile „poluante” din mediul online:

Un internet fără poluare e unul al unor oameni care știu să navigheze, care au puterea de a-și delimita spațiile și cataloga informațiile. Pace în discursul online nu vom face, dar putem semnaliza abateri. – Constantin Vică, doctor în filosofie

Generalizările care pornesc de la premiza că onlineul și offlineul sunt două realități perfect distincte nu au prea multă valoare. Ele sunt un continuum și se influențează reciproc. Așa că Internetul nu poate fi privit ca un spațiu unde ni se amplifică tendințele noastre „naturale”, ci ca unul în care ne construim, unde învățăm comportamente, clădim imagine de sine, formăm material identitar. – Codruța Pohrib, profesoară & doctorandă pe tema memoriei culturale a comunismului și generații în postocomunism

Una dintre noutățile din programul de anul acesta de la IDEO IDEIS este schimbarea mentorilor alocați trupelor de liceeni. Pentru a marca simbolic predarea ștafetei, membrii edițiilor precedente, Dorina Chiriac, Marius Manole, Medeea Marinescu, Ofelia Popii, Cătălin Ștefănescu, Andi Vasluianu și Vlad Zamfirescu vor fi prezenți la festival în seara de 9 august. Aceștia, cât și mentorii ediției 2019, Pavel Bartoș, Dorian Boguță, Dragoș Bucur, Mihail Călin, Tudor Chirilă, Andreea Grămoșteanu, Dana Rogoz, Judith State și Cosmina Stratan, vor experimenta un joc de „telefonul fără fir” împreună cu participanții IDEO IDEIS, despre cât de ușor se pot răspândi știrile false.

IDEO IDEIS se desfășoară în perioada 06 – 12 august, la Alexandria. Intrarea la toate evenimentele cu public, în afara spectacolelor de teatru profesionist, este liberă. Biletele pentru spectacolele de teatru profesionist au prețul de 10 lei și pot fi achiziționate de la Sala Polivalentă și Terasa Conciato, începând cu data de 05 august.

Secţiunile din cadrul programului marcate cu * au circuit închis, fiind destinate exclusiv participanţilor și invitaților, sau, în cazul Atelierelor Art&Play, cu înscriere prealabilă până la data de 02 august: https://www.ideoideis.ro/editiacurenta

Articole similare

Klaus & Barroso prezintă: „Frățioru’ meu”- Amuly și Azteca feat „Micutzu”

Realizatorii filmului Klaus & Barroso au colaborat cu artiștii Amuly și Azteca la realizarea unu...

Irina Rimes și Micutzu sunt protagoniștii videoclipului ,,Gelos”

La sfârșitul primăverii, Irina Rimes ne oferea doar o bucățică din piesa ,,Gelos”, cântată pe străzi...

Andrei Niculae a făcut super atmosferă la Creators Festival 2023

În prima zi a lunii iulie, imediat după Ziua Mondială a Rețelelor Sociale, un eveniment ce sărbătore...