Dacă vrei să mănânci ca un rege de Crăciun, atunci ai noroc, pentru că patiserii de la Palatul Buckingham au împărtășit o rețetă pe care trebuie neapărat să o încerci acasă!
Așadar, dacă ai visat toată viața că o să devii bucătar, patiser sau măcar ajutor prin bucătărie, poți să te apuci de a crea aceleași stele de scorțișoară de care presupunem că se bucură și Majestatea Sa în perioada festivă.
Rețeta a fost postată sub forma unui videoclip pe conturile oficiale ale Familiei Regale. Clipul de Crăciun are descrierea: „Vrei să-ți faci propriile „Stelele de scorțișoară”? Patiserii regali de la Palatul Buckingham sunt încântați să vă împărtășească rețeta!”
https://twitter.com/RoyalFamily/status/1470004970330152960?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1470004970330152960%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fvirginradio.co.uk%2Flifestyle%2F41319%2Fthe-queens-pastry-chefs-share-their-festive-cinnamon-stars-recipe
După cum v-ați aștepta, având în vedere că aceste creații sunt realizate de bucătari suficient de talentați pentru a lucra la Palatul Buckingham, rețeta nu este cea mai simplă, dar dacă doriți să încercați să faceți aceste Stele de scorțișoară, iată de ce aveți nevoie.
Ingrediente:
360 g zahăr pudră
85 g albus de ou
20 g suc de lamaie
300 g migdale macinate
115 g coaja mixta (lămâie și portocală)
½ lămâie
12 g scortisoara macinata
¼ linguriță cuișoare măcinate
Acum că aveți toate ingredientele, iată cum să vă pregătiți stelele de scorțișoară:
În primul rând, amestecă coaja până se transformă într-o textură asemănătoare unei paste și pune-o deoparte.
Bate zahărul pudră și albușul cu zeama de lămâie până se transformă intr-o bezea moale. Scoate 1/3 și las-o deoparte pentru a acoperi aluatul cu un strat subțire mai târziu.
Adăugă toate ingredientele în restul de bezea și amestecă până ai o textură asemănătoare aluatului.
Următorul lucru de făcut este să frământați aluatul cu mâinile și să îl aplatizezi pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Așează o foaie de hârtie de copt deasupra și ruleaz-o până la aproximativ 1 cm grosime.
Scoate hârtia de deasupra și întinde peste aluat un strat subțire de bezea. Păstrează-l cât mai neted posibil.
Lasă foaia de aluat la frigider pentru minim o oră.
După cel puțin o oră, poți scoate aluatul din frigider și poți începe să-l tai cu un cuțit sau cu o formă.
Bucătarii regali vă sfătuiesc să fiți creativi. „Formele de steluțe și diamante funcționează bine. Pentru a folosi formele de tăiat cât mai bine, este necesar un vas cu apă fierbinte. Astfel, aluatul se va dezlipi mai ușor.”
Odată ce ați terminat de pregătit tot, trebuie doar să vă coaceți fursecurile în cuptor la 160 de grade timp de 12-15 minute. Bucătarii sugerează că cel mai bine este să coaceți doar cu căldură de jos „astfel încât partea de sus să rămână albă și să nu se decoloreze”.
Păi cam asta ar fi. Spor la gătit!