Confidenţialitate

Aer de munte în București după izbucnirea epidemiei de coronavirus

CoolNews, Energia aia bună
share

În capitala României, epidemia de coronavirus a redus poluarea provocată de traficul rutier.

„Bucureștenii respiră, astăzi, aer de munte!”, anunță Ministerul Mediului, care precizează că în ultima săptămână, concentrațiile tuturor poluanților s-au situat mult sub valorile limită.

În fiecare zi au existat unele perioade de creștere orară a PM10, acele particule mai mici de 10 micrometri și a dioxidului de azot,  de la ora 9.00 la ora 11.00 dimineața și seara, de la 8 la 10.

Aceste creșteri, însă, au fost mult sub valorile obișnuite. „Atunci când traficul se reduce, indicii de calitate arată valori foarte bune”, spun reprezentanții Ministerului Mediului.

Astfel, luni la ora 11.00, la stația de la Cercul Militar, concentrația de PM10 era de 17,95 micrograme, apropiată de valorile înregistrate de stațiile de monitorizare de la Fundata, județul Brașov și de la Semenic, județul Caraș-Severin, ambele amplasate în vârf de munte.

În schimb, în urmă cu două săptămâni, la aceeași stație de la Cercul Militar și la aceeași oră, concentrațiile poluanților erau de peste 7 ori mai mari.

E chiar și o premieră. Din analiza specialiștilor, „astfel de valori nu s-au înregistrat niciodată într-o zi lucrătoare de luni, de când a fost pusă în funcțiune Rețeaua Națională de Monitorizare a Calității Aerului”, a mai transmis Ministerul Mediului.

Articole similare

Organizația Mondială a Sănătății: Când se va termina pandemia?

Credem că e o întrebare pe buzele tuturor. Când se va termina pandemia? Ei bine, oficialii ne ...

România ajunge azi la 1.000.000 de persoane vaccinate anti-Covid cu cel puțin o doză. Câte seruri ma...

România va ajunge, azi, la 1.000.000 de persoane vaccinate anti-Covid cu cel puțin doză. Autorită...

Cehia a intrat din nou în stare de urgență

Cehia a intrat din nou în stare de urgență. Școlile, magazinele și grădinițele s-au închis până l...