Confidenţialitate

Aer de munte în București după izbucnirea epidemiei de coronavirus

Bogdan, Shurubel & Ionuț, CoolNews
share

În capitala României, epidemia de coronavirus a redus poluarea provocată de traficul rutier.

„Bucureștenii respiră, astăzi, aer de munte!”, anunță Ministerul Mediului, care precizează că în ultima săptămână, concentrațiile tuturor poluanților s-au situat mult sub valorile limită.

În fiecare zi au existat unele perioade de creștere orară a PM10, acele particule mai mici de 10 micrometri și a dioxidului de azot,  de la ora 9.00 la ora 11.00 dimineața și seara, de la 8 la 10.

Aceste creșteri, însă, au fost mult sub valorile obișnuite. „Atunci când traficul se reduce, indicii de calitate arată valori foarte bune”, spun reprezentanții Ministerului Mediului.

Astfel, luni la ora 11.00, la stația de la Cercul Militar, concentrația de PM10 era de 17,95 micrograme, apropiată de valorile înregistrate de stațiile de monitorizare de la Fundata, județul Brașov și de la Semenic, județul Caraș-Severin, ambele amplasate în vârf de munte.

În schimb, în urmă cu două săptămâni, la aceeași stație de la Cercul Militar și la aceeași oră, concentrațiile poluanților erau de peste 7 ori mai mari.

E chiar și o premieră. Din analiza specialiștilor, „astfel de valori nu s-au înregistrat niciodată într-o zi lucrătoare de luni, de când a fost pusă în funcțiune Rețeaua Națională de Monitorizare a Calității Aerului”, a mai transmis Ministerul Mediului.

Articole similare

Coronavirus în România: 1378 de noi infecții în ultimele 24 de ore

Alte 1.378 de noi cazuri de COVID-19 au fost raportate în ultimele 24 de ore în România, bilanțul aj...

Coronavirus în România: Peste 1300 de noi infecții în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 ore au fost 1.345 de cazuri noi de COVID-19, din 24.147 de teste efectuate. Alte 45 d...

Coronavirus în România: 1232 de cazuri noi în ultimele 24 de ore și cel mai mare număr de persoane d...

În ultimele 24 de ore au fost 1.232 de cazuri noi de COVID-19, din 20.581 de teste efectuate. Din ca...