Confidenţialitate

Aceasta este capitala hoților din România

Bogdan și Ionuț, CoolNews
share

Cel puțin o persoană este tâlhărită, în fiecare zi, în timp ce alteia i se sparge casa ori mașina. Unde asta? Ei bine da, în București se întâmplă!

Polițiștii susțin că majoritatea atacatorilor sunt recidiviști, iar psihologii atrag atenția că, adesea, mare parte din vină o poartă și victimele pentru că merg noaptea pe străzi lăturalnice și fără lumină sau își expun la vedere lucruri de valoare.

Hoților le sclipesc ochii după bijuterii și portofele. Acestea sunt obiectele care dispar cel mai ușor în mâna jefuitorilor, care acționează mai ales pe stradă sau în scările de bloc.

„Majoritatea sunt bărbați, până în 40 de ani, etnia nu contează, contează educația, mai exact prin absență, contează parcursul pentru că vorbim de oameni care încep încă din prima adolescență, au un contact cu poliția foarte devreme, până în 18 ani”, a declarat psihiatrul Gabriel Diaconu pentru Digi24.

Specialiștii vin cu câteva sfaturi care ar trebui să te țină departe de problemele astea cu hoții. În primul rând e bine să fii prețios în detalii despre mica sau marea avere pe care o deții.

„Gura slobodă, de departe induce, conduce și facilitează furtul. Când te lauzi cu lucrul luat, cu bunul procurat, cu banii pe care îi faci sau cu vacanțele pe unde ai fost, te pui în acea lumină de amurg în care tâlharul va acționa”, spune Gabriel Diaconu.

Ajută și dacă îți alegi cu grijă drumul spre casă, dacă ești atent la lucrurile personale ori dacă ești ceva mai cumpătat atunci când îți expui lucrurile de valoare. Cu alte cuvinte, mai bine lasă acasă colierul pe care tocmai l-ai primit sau ai grijă cine e pe lângă tine atunci când scoți la vedere telefonul de mii de euro.

Articole similare

Dâmbovița: Un bărbat fură becurile din holurile blocurilor (AUDIO)

Poliţia din Găeşti încearcă să identifice şi să prindă un hoţ care fură becuri din holurile blocuril...

Botoșani: Trei hoți au furat în 11 secunde 7 drujbe dintr-un magazin (AUDIO)

Polițiștii din Botoșani îi caută pe trei tineri care au spart în doar câteva secunde un magazin din ...

Mureș: Hoț prins după ce și-a pierdut un pantof în locuința victimelor (AUDIO)

Doi bătrâni din din Sâmpetru de Câmpie s-au trezit cu hoții în casă, la miezul nopții. Unul dintr...