[UPDATE] Ziua 3 de război. Se pare că internetul ar fi fost tăiat în Kiev

CoolNews, NEWS
share

UPDATE 9:00 – Ministerul de Interne trasmite că se dau lupte pe străzile din Kiev și cere populației să se adăpostească. Tot mai puținele raportări din interiorul orașului par a confirma informațiile că internetul a fost tăiat în această dimineață.

Președintele Zelenski a postat un nou filmuleț pe Twitter, în care arată că este în viață și nu a părăsit orașul. (biziday.ro)

 

UPDATE 18:45 – Rusia a fost descalificată de la Eurovision

Conform comunicatului venit din partea EBU (European Broadcast Union), Rusia ar fi fost descalificată din concursul de muzică Eurovision. 

UPDATE 14:57 – Oficial ucrainieni: O navă moldovenească a fost atacată de o navă militară rusească în Marea Neagră.

O navă sub drapelul Moldovei (nu al României), Millennium Spirit, a fost atacată de o navă rusească. Circumstanțele se clarifică, nu există nicio legătură cu vasul.”, se arată într-o postare pe Facebook a liderului armatei ucrainiene. 

La bordul navei Millenial Spirit, care a fost lovită astăzi de un obuz în apele neutre ale Mării Negre, nu se aflau cetățeni moldoveni. La moment se petrec acțiuni de salvare de către navele din preajmă. Echipajul navei sunt cetățeni ai Federației Ruse. Aceștia au părăsit nava, echipați cu veste de salvare. Agenția Navală va informa adăugător privind procesul de salvare a echipajului și navei sub pavilionul Republicii Moldova.

UPDATE 14:51 – 12.000 de luptători ceceni s-au adunat azi în Groznîi. Șeful Ceceniei a zis că sunt gata să meargă în orice „operațiune specială” și că urmează să sărbătorească „eliberarea a milioane de oameni„. Trupe cecene au fost la exerciții în Crimeea, dar oficial au fost retrase săptămâna trecută. Apar tot mai multe imagini cu luptători presupus ceceni în zona de conflict. Nu știm dacă sunt acolo, dar cu siguranță se pregătesc pentru asta.

UPDATE 14:23 – Războiul a ajuns și într-o grădină zoologică din regiunea Harkiv, transmite Novaya Gazeta. Mai multe animale au fost omorâte și rănite de cinci obuze care au picat pe teritoriul parcului.

 

UPDATE 14:OO – Harta Novaya Gazeta cu luptele din Kiev: bulinele sunt bombardamente, în zonele cu roșu deschis se aud explozii, în cartierul roșu închis sunt rafalele de mitralieră de care vorbeam, iar pătratul e zona de confruntare militară deschisă.

sursa foto: Casa Jurnalistului

UPDATE 13:00 – [AUDIO] Mesaj emoționant, printre lacrimi, din partea Veronicăi Trandafir: „Rugați-vă pentru Ucraina, rugați-vă pentru întreaga lume”

[AUDIO] Mesaj emoționant, printre lacrimi, din partea Veronicăi Trandafir: „Rugați-vă pentru Ucraina, rugați-vă pentru întreaga lume”

 

UPDATE 11:37 – În prima zi de invazie au murit 137 ucraineni și au fost răniți 316. Rușii nu au declarat numărul de victime. Toată noaptea au fost lupte pentru un aeroport de lângă Kiev, cucerit ieri de ruși în acel atac cu elicoptere și recucerit apoi de ucraineni. Dar tancurile rusești se îndreaptă acum spre capitală. [hărți NYT cu bombardamentele de ieri și direcțiile invaziei de azi] (Casa Jurnalistului)

 

UPDATE 11:20Olga Tapordei, prima femeie din Republica Moldova care a cucerit Everestul, a vorbit în Virgin Radio Romania Breakfast cu Veronica Trandafir și Andrei Niculae despre ce a simțit în ultimele zile. 

Interviul sub formă audio poate fi ascultat mai jos: 

Olga Tapordei, prima femeie din Republica Moldova care a cucerit Everestul ON AIR la Virgin Radio Romania Breakfast [AUDIO]

UPDATE 10:30 – Kievul a fost atacat. A fost lovit de un baraj de rachete. Apărarea antiaeriană a interceptat o parte dintre rachete și chiar un avion rusesc (posibil o dronă). Fragmentele au căzut în zone rezidențiale. Un bloc de nouă etaje a fost parțial distrus. Încă nu știm numărul total de victime. (INFORMAȚII OFERITE DE CASA JURNALISTULUI)

ZIUA DOI 

 

UPDATE 18:47 – Mai multe avioane militare americane survolează la această oră pe teritoriul României, conform flightradar24.com

 

UPDATE 18:30 – Rohovei Păun, ambasador al Ucrainei în România: Putin se oprește numai acolo unde este oprit. Înțelege numai limba forței | AUDIO (Europa FM)

 

UPDATE 18:25 – Proteste în marile orașe din Rusia! Poliția arestează participanții:

 

UPDATE 17:52 – Site-urile puterii de la Moscova sunt neaccesibile. Putem asista la un posibil atac cibernetic din partea Ucrainei

 

UPDATE 17:51 – O navă comercială turcească a fost atacată de navele rusești de lângă Odesa.

UPDATE 17:38 – Zelenski: Rusia încearcă să captureze centrala nucleară de la Cernobîl!

„E o declarație de război asupra Europei”

 

UPDATE 17:25 – Republica Moldova a pregătit deja tabere de refugiați

https://twitter.com/nicupopescu/status/1496863987602006017

 

UPDATE 17:15 – Primii refugiați din Ucraina au început să intre în România.

Potrivit agenției Agerpres, autorităţile ucrainene au permis ieşirea din ţară doar a femeilor, copiilor, iar în cazul bărbaţilor este permisă părăsirea ţării doar pentru cei care au rezidenţă pe teritoriul altui stat. În acest context, la porţile metalice ale punctului de frontieră aşteptau numeroase femei cu copii în braţe sau cu copii în cărucioare.

Potrivit informațiilor obținute de HotNews.ro, oamenii care trec punctul de frontieră sunt și ucrainenii cu cetățenie română și vin din regiunea Ivano–Frankivsk care este la 200 de km de graniță și a fost bombardată, scrie Casa Jurnalistului

 

UPDATE 16:50 – Publicația Prospekt Mira a fost obligată de autoritățile ruse să șteargă o știre pentru că ar „conține informații false despre acte de terorism”.

Știrea: „Media raportează explozii în orașele și în capitala Ucrainei”

Ulterior, pe site-ul cenzorului a apărut notificarea că mass-media „e obligată să folosească doar informații oficiale din surse rusești” atunci când scrie despre „operațiunea specială”, scrie Casa Jurnalistului

 

UPDATE 16:38 – Mai mulți cetățeni ruși protestează la această oră în Novosibirsk și Tomsk

Sursa foto: Casa Jurnalistului 

UPDATE 16:30 Shalke 04 a dat jos logo-ul Gazprom de pe tricouri. Ieri își apărau sponsorul, dar azi au zis că „am fost și noi șocați de ce se întâmplă în Ucraina”.

 

UPDATE 16:05 – Bombardament la sud de Kiev, în zona unei centrale termice (Casa Jurnalistului)

 

UPDATE 15:16 – Peste 70.000 de ruși au semnat deja o petiție prin care cer orpirea războiului

 

Peste 70.000 de ruși au semnat deja o petiție prin care cer oprirea războiului

 

UPDATE 12:41 – Klaus Iohannis: Rusia este agresorul, nu victima. România nu va fi atrasă în conflictul militar din Ucraina

Klaus Iohannis: Rusia este agresorul, nu victima. România nu va fi atrasă în conflictul militar din Ucraina

 

Armata ucrainiană a publicat o declarație prin care anunță că forțele ruse au început „un bombardament intensiv” asupra unităților din estul țării. Potrivit comunicatului, forțele din Ucraina luptă acum împotriva unui atac aerian din partea Moscovei, scrie Europa FM

Martori din Harkov, citaţi de Reuters, au auzit o serie de explozii la scurt timp după ce Rusia a anunţat declanşarea unei operaţiuni militare în Ucraina.

Focuri de armă au fost auzite azi în apropierea principalului aeroport din Kiev, a informat agenţia de ştiri Interfax, citând presa locală, transmite Reuters. Aeroportul a fost evacuat.

În România, șeful statului a convocat pentru ora 13.00, la Palatul Cotroceni, o întâlnire cu Președintele Senatului, Florin-Vasile Cîțu, și cu Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, pentru a discuta situația generată de agresiunea Federației Ruse împotriva Ucrainei, scrie Europa FM
Articole similare

LINO Golden și JO își unesc vocile pentru prima dată și aduc în playlist-uri „Ultimul Dans"

Ingredientele unei dimineți perfecte? Pentru unii energie debordantă, un mic dejun copios, bună disp...

Eva Timush și Adi Istrate ne-au cântat live în Breakfast-ul special prezentat de Andrei Niculae și M...

Ingredientul unei dimineți perfecte? Pentru unii, o cana de cafea, un mic dejun copios, buna dispozi...

Alex Velea și Antonia, primul date la Breakfast de Valentine's Day

Ingredientele unei dimineți perfecte? Pentru unii energie debordantă, un mic dejun copios, bună disp...