Confidenţialitate

8 persoane au murit și alte 300 au fost rănite la concertul lui Travis Scott din Houston

Celebrități, CoolNews, NEWS
share

8 persoane au murit și alte 300 au fost rănite vineri seara (5 noiembrie) la concertul lui Travis Scott din cadrul festivalului Astroworld, după ce spectatorii s-au călcat în picioare în fața scenei. 

Samuel Peña, Comandantul Departamentului de Pompieri din Houston a confirmat cifrele într-o conferință de presă susținută în acea seară, menționând că este „o seară tragică” pentru oraș. Acesta a estimat că în public se aflau în jur de 50.000 de persoane iar problemele au apărut imediat după ora 21. „Mulțimea a început să se strângă în fața scenei și asta a cauzat panică, iar câteva persoane au fost rănite chiar de atunci. Oamenii au început să cadă la pământ și să-și piardă conștiința și de aici s-a creat un alt val de panică”, a declarat Peña

Planul de intervenție a fost activat în jurul orei 9:38, la scurt timp după ce au fost transportați la spital 17 pacienți, 11 dintre aceștia fiind în stop cardio-respirator. Organizatorii festivalului Astroworld pregătiseră un cort pentru prim-ajutor, dar au fost copleșiți de situație, cerând întăriri și primind încă 50 de echipaje specializate.

Oranizatorii festivalului au anulat restul de concerte care trebuiau să aibă loc în zilele următoare printr-un comunicat de presă: „Suntem alături de familia Astroworld în această seară, în special alături de cei pe care i-am pierdut și de aproapiații lor. Ne concentrăm acum să ajutăm autoritățile în orice mod putem. Acestea fiind spuse, anulăm restul concertelor ce trebuiau să aibă loc în zilele rămase din festival.

 

Articole similare

Post Malone îl va înlocui pe Travis Scott la următoarele festivaluri, ca urmare a tragediei din Hous...

Hituri și cash sau cash și hituri! În orice ordine ai lua-o, e cea mai tare combinație și te așteapt...

Travis Scott și-a șters contul de Instagram după ce fanii i-au ridiculizat costumul de Batman

Câteodată sufletul pe care îl pun americanii în costumele de Halloween e cu adevărat enorm. Așa s...

Travis Scott amendă de 50.000$

Rapper-ul a luat o amendă de 50.000$ în parcarea unui fast food la care doar ce s-a lansat un burge...