Confidenţialitate

6 momente din Bohemian Rhapsody care nu spun adevărul despre Queen – VIDEO

CoolNews, Filme
share

Cel mai așteptat film al anului, Bohemian Rhapsody, a împărțit lumea criticilor în două. Din momentul lansării producția a primit multe aprecieri, dar a fost și aspru criticată, în principal pentru momentele care nu au nicio legătură cu realitatea.

Filmul biografic, care aduce pe marile ecrane povestea trupei Queen și a lui Freddie Mercury, se clasează pentru a doua oară pe prima poziție în box office-ul nord-american, cu încasări de aproape 8 milioane și jumătate de dolari.

Cei care au analizat foarte atent informațiile autentice despre parcursul Queen și viața lui Mercury spun că producția are cel puțin 6 date importante care nu se pupă cu ceea ce s-a întâmplat de fapt.

Apariția trupei

Potrivit filmului, liderul carismatic Freddie Mercury, pe numele real Farrokh Bulsara, îi cunoaște pe Brian May și Roger Taylor, membrii ai trupei Smile, după un concert susținut de aceștia într-un club. În aceeași noapte solistul trupei Smile, Tim Staffell, îi anunță pe colegii lui că nu se mai împacă deloc cu o carieră mediocră de cântăreț și părăsește formația.

Atunci Mercury își oferă serviciile de solist și song-writing, iar May și Taylor acceptă, trupa transformându-se curând în Queen.

Adevărul este însă că Freddie Mercury și Tim Staffell erau prieteni de la ”Ealing Art College”, unde studiaseră amândoi. Staffell l-a prezentat pe Mercury lui May și Taylor, iar aceștia l-au văzut ca prima opțiune atunci când au fost lăsați baltă de solist.

We Will Rock You

În film, chitaristul Brian May le prezintă colegilor ideea lui pentru mega hitul ”We Will Rock You” într-un studio de înregistrări în 1980. De fapt, piesa a fost scrisă cu câțiva ani mai devreme și chiar apare pe albumul ”News of the World”, în 1977.

Ruperea trupei

Momentul ruperii trupei Queen este pus în film pe seama dorinței lui Freddie Mercury pentru o carieră solo. În realitate, Brian May a povestit că fiecare membru al trupei a avut câte un plan solo, primul care a pus în practică această dorință find de fapt Roger Taylor, care a scos albumul ”Fun in space” în 1981. În 1983, chiar dacă Queen a luat o pauză de la concerte, înregistrările de studio au continuat, iar trupa a scos albumul ”The Works”.

Concertul Live Aid

Potrivit acțiunii de pe marile ecrane, membrii Queen se regrupează în 1985 pentru concertul Live Aid, un mega eveniment menit să strângă cel puțin 1 milion de lire sterline pentru a persoanele care mureau de foame în Africa! Roger Taylor spune: „Nu am mai cântat împreună de ani de zile. E adevărată sinucidere să cântăm pentru prima dată în fruntea a milioane de oameni!”

În realitate, trupa a fost în turneu împreună cu câteva luni înainte de concertul Live Aid. Din august 1984 până în mai 1985 Queen a cântat în mai multe orașe pentru promovarea albumului, ”The Works”. 

Freddie este diagnosticat cu SIDA

Un alt moment care nu se pupă cu adevărul este cel în care Freddie Mercury este diagnosticat cu SIDA. În film, el află că este bolnav și le spune colegilor de trupă cu puțin timp înainte de prestația pentru concertul Live Aid, în 1985.

În realitate el nu avea cum să facă asta, fiindcă la vremea aceea nici el nu știa că e bolnav. Starul Queen a făcut testul HIV în octombrie 1986 și confirmarea a venit în aprilie 1987. Trupa a aflat abia în 1989.

După ce a primit cumplita veste, Mercury a ascuns acest lucru de opinia publică, deși zvonuri au fost lansate în presă încă din 1986, anul în care a făcut testul.

Culoarea ochilor

Producătorii filmului Bohemian Rhapsody s-au străduit să aducă în fața publicului un Freddie Mercury autentic, iar asta a început în primul rând cu aspectul fizic. Actorul Rami Malek a purtat o proteză dentară, un nas artificial, peruci și mustață false. Singurul detaliu neschimbat este culoarea ochilor. În ciuda faptului că Freddie Mercury avea ochii negri, Rami Malek apare în film fără lentile de contact, iar culoarea ochilor săi este foarte deschisă.

Articole similare

Billboard: Topul starurilor care au avut cele mai mari încasări din muzică 2020

Trupa Queen este marea surpriză în topul încasărilor în 2020 de pe terioriul SUA, potrivit unei anal...

Lucifer - musical? “Karaoke Celest” umple netul de reacții

“Karaoke Celest”, episodul musical din ”Lucifer”, despre care îți povesteam și pe virginradio.ro, es...

Scenaristul ”Bohemian Rhapsody” va lucra la un film despre viața lui Whitney Houston. Cine e actrița...

Actriţa britanică Naomi Ackie va juca rolul lui Whitney Houston în filmul biografic "I Wanna Dance W...