Advertisement
Advertisement

15 școli din țară s-au înscris într-un program care testează noi modele de învățământ

NEWS
share

Vor face altfel de lecții.

15 școli din țară, publice și private, s-au înscris într-un program al Ministerului Educației prin care vor testa noi modele de învățământ.

Fiecare unitate trebuie acum să trimită Ministerului un plan detaliat de pilotare, care trebuie să includă noi modele de lecții, evaluări și examene.

Un Ordin de Ministru va stabili cum se vor desfășura activitățile în școlile pilot și cum vor fi acestea monitorizate și evaluate.

Secretarul de stat din Ministerul Educației, Radu Szekely, cel care conduce comisia de aprobare a școlilor pilot, a declarat pentru Edupedu.ro:

Scopul acestor pilotări este să îmbunătățim calitatea actului educațional în așa fel încât elevul să învețe mai bine, mai eficient, să se simtă mai bine, să nu abandoneze școala, să fie mai pregătit pentru viață, să poată trece mai ușor în ciclurile superioare. Toate aceste aspecte trebuie să le avem în vedere atunci când planificăm un proiect de școală pilot.

Dacă un model funcționează foarte bine timp de 4 ani de zile, putem vedea dacă se poate transfera și la alte unități sau dacă poate fi adoptat și de alte școli. Cred că mergem spre un model în care autonomia școlilor va căpăta importanță și este foarte posibil ca școlile să fie încurajate să aplice un model decât să fie impus același model prin politici publice peste tot. Este un deziderat al proiectului România Educată pe care sperăm să-l vedem translatat cât mai curând posibil”, mai spune Radu Szekely, secretarul de stat din Ministerul Educației.

FOTO: Unsplash Element5 digital

 

Articole similare

Paște 2024: Când începe vacanța elevilor și când se întorc la școală

Se apropie vacanța de Paște pentru elevi. Potrivit programului anunțat de Ministerul Educației, aceș...

Elevii se reîntorc în bănci. Prima zi de școală din anul 2024 reprezintă și startul modulului 3 de c...

8 ianuarie este prima zi de cursuri din anul 2024 și startul modulului 3 de cursuri.  Elevii vor ...

[BREAKFAST] Amenzi pentru absențe școlare fără motiv serios: 1.000 de lei în România, sute de euro î...

Poliția are dreptul să tragă la răspundere părinții și să aplice amenzi. Faptul că biletele de avion...