Confidenţialitate

15 școli din țară s-au înscris într-un program care testează noi modele de învățământ

NEWS
share

Vor face altfel de lecții.

15 școli din țară, publice și private, s-au înscris într-un program al Ministerului Educației prin care vor testa noi modele de învățământ.

Fiecare unitate trebuie acum să trimită Ministerului un plan detaliat de pilotare, care trebuie să includă noi modele de lecții, evaluări și examene.

Un Ordin de Ministru va stabili cum se vor desfășura activitățile în școlile pilot și cum vor fi acestea monitorizate și evaluate.

Secretarul de stat din Ministerul Educației, Radu Szekely, cel care conduce comisia de aprobare a școlilor pilot, a declarat pentru Edupedu.ro:

Scopul acestor pilotări este să îmbunătățim calitatea actului educațional în așa fel încât elevul să învețe mai bine, mai eficient, să se simtă mai bine, să nu abandoneze școala, să fie mai pregătit pentru viață, să poată trece mai ușor în ciclurile superioare. Toate aceste aspecte trebuie să le avem în vedere atunci când planificăm un proiect de școală pilot.

Dacă un model funcționează foarte bine timp de 4 ani de zile, putem vedea dacă se poate transfera și la alte unități sau dacă poate fi adoptat și de alte școli. Cred că mergem spre un model în care autonomia școlilor va căpăta importanță și este foarte posibil ca școlile să fie încurajate să aplice un model decât să fie impus același model prin politici publice peste tot. Este un deziderat al proiectului România Educată pe care sperăm să-l vedem translatat cât mai curând posibil”, mai spune Radu Szekely, secretarul de stat din Ministerul Educației.

FOTO: Unsplash Element5 digital

 

Articole similare

Acuzat de plagiat, ministrul Sorin Cîmpeanu și-a dat demisia

Într-o postare pe Facebook, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a anunțat aseară că-și dă demisia. ...

Cum arată școala în care vor învăța de azi elevii unui sat din Ialomița

Elevii din localitatea ialomițeană Perieți vor merge de azi cu mai mult drag la școală. Unitatea ...

[BREAKFAST] Profesorilor le va fi interzis prin lege să facă meditații cu elevii lor

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, anunţă că în viitoarea lege a Educaţiei va fi prevăzută interdi...