Confidenţialitate

Zuckerberg, speriat în urma ultimelor rapoarte: Metaverse-ul în care a investit 1,2 miliarde de dolari are doar 38 de utilizatori activi

CoolNews, NEWS, Tech
share

Cuvântul cel mai des folosit anul acesta, fără să înțelegem ce înseamnă? Trebuie să fie „metaverse”.

Un concept despre care nimeni nu a înțeles mare lucru, metaversele sunt, practic, universuri 3D, de realitate augmentată, în care oamenii investesc o tonă de bani.

Vorbim de miliarde de lire sterline. Deci, având în vedere acest lucru, este ușor de înțeles de ce oamenii din spatele unui proiect de acest gen (cu o evaluare de 1,2 miliarde de dolari, nu mai puțin) au fost îngrijorați să audă că ar avea doar 38 de utilizatori activi.

Să luăm, de exemplu, Decentraland.

Un proiect metavers care permite utilizatorilor să cumpere și să vândă proprietăți imobiliare virtuale.

Decentraland ar putea avea evaluări de miliarde de lire sterline, dar, în ciuda acestui fapt, un raport recent a arătat că lumea bazată pe Ethereum a avut doar „38 de utilizatori activi pe o perioadă de 24 de ore”.

Futurism a remarcat că 38 este un „număr extrem de scăzut”, având în vedere capitalizarea pieței de 1,2 miliarde de dolari a Decentraland.

Cu toate acestea, directorul de creație al Decentraland, Sam Hamilton, a insistat că nu sunt numărați toți cei care se conectează pentru a interacționa cu alții.

Pentru toți cei curioși, ceea ce subliniază Hamilton este că „utilizatorii activi” sunt definiți ca adrese unice de blockchain care interacționează cu sistemul Decentraland.

DappRadar nu urmărește utilizatorii noștri, ci doar oamenii care interacționează cu contractele noastre”, a insistat Hamilton, care a spus că, în medie, platforma are aproximativ 8.000 de utilizatori pe zi.

Dar specialiștii subliniază că, deși Decentraland atinge 8.000 de utilizatori pe zi, acest lucru este încă destul de „sumbru”, având în vedere că proiectul metaverse este menit să fie viitorul comunităților online.

Victor Tangermann, de la Futurism, a adăugat: „Pe scurt, este un exemplu perfect al tipului de discrepanță masivă între valoarea de piață și utilizatorii reali care afectează lumea Web3 de ani de zile și ar putea indica, de asemenea, o încetinire serioasă a apetitului pentru imobiliare virtuale și alte active legate de blockchain, inclusiv criptomonede și NFT.

 

sursa foto: Shutterstock

Articole similare

Doar 6 persoane s-au prezentat la un eveniment organizat de UE în Metaverse. A costat aproape 400.00...

Departamentul de Ajutor Extern al Comisiei Europene a găzduit o petrecere în Metaverse la începutul ...

Meta lansează ‘Meta Boost’ – o platformă online de training pentru întreprinderile mici și mijlocii...

Meta lansează astăzi în România programul Meta Boost – un hub de training online, gratuit și atracti...

Mark Zuckerberg concediază 11.000 de angajați după ce a pierdut 15 miliarde de dolari investind în M...

Șeful Meta, Mark Zuckerberg, a anunțat că va concedia 11.000 de angajați, ca o măsură în efortul său...