Confidenţialitate

Zgomotul venit de la toaleta vecinului a devenit o încălcare a drepturilor omului în Italia

CoolNews, NEWS
share

Instanța supremă a Italiei a adăugat o nouă încălcare a drepturilor omului pe o listă ce include sclavia, tortura și foametea forțată: zgomotul unei toalete care curge noaptea.

Curtea supremă a Italiei a citat hotărâri ale Curții Europene a Drepturilor Omului pentru a decide o luptă juridică de 19 ani care a început când un cuplu care locuia într-un apartament de lângă La Spezia s-a plâns că noua toaletă a vecinilor îi ține treji cu „zgomote intolerabile”, potrivit ziarului Il Giornale din Milano.

O instanță inferioară a decis împotriva lor, iar cuplul a dus cazul la o curte de apel din orașul Genova. Acea instanță a ordonat o investigație care a dezvăluit de ce toaleta părea atât de zgomotoasă: cei patru frați care dețineau acel apartament au încorporat rezervorul de apă într-un perete de nouă inci, nu departe de tăblia cuplului, a raportat Times of London.

Curtea a simpatizat cu lupta cuplului de a dormi. Zgomotul apei care curăța vasul de toaletă — „agravat de folosirea frecventă pe timp de noapte” — le-a compromis calitatea vieții și a încălcat dreptul la exercițiul liber al obiceiurilor zilnice stabilit de Convenția Europeană a Drepturilor Omului, a spus judecătorul de apel, potrivit Il Giornale.

Pentru această încălcare, frații ar trebui să mute rezervorul de apă și să plătească cuplului aproximativ 565 de dolari pentru fiecare an de când dispozitivul a fost instalat – adică aproximativ 10.760 de dolari în total – a decis instanța.

Frații au cerut Curții Supreme a Italiei să intervină, iar acel complet a decis și împotriva lor. Curtea Europeană a Drepturilor Omului a susținut „dreptul la respectarea vieții private și de familie”, a spus înalta instanță, potrivit Il Giornale. Instanța a adăugat că interferența folosirii toaletei pe timp de noapte cu odihna a încălcat, de asemenea, dreptul la sănătate al constituției italiene, a raportat Times.

Jurnalistul Massimiliano Parente a susținut luni că procesul toaletei evidențiază lentul sistemului juridic al Italiei. „Albert Einstein, a scris el în Il Giornale, a dezvoltat teoria relativității în mai puțin timp decât a fost nevoie ca instanțele din Italia să rezolve o conflictuală între vecini.”

Articole similare

VIDEO. Celebra campioană Emma Răducanu a înjurat în Italiană în timpul unui interviu

Celebra campioană Emma Răducanu a fost protagonista unui moment amuzant în timpul unui interviu pe c...

[BREAKFAST] O femeie le-a spus accidental colegilor că „a făcut pe ea numărul 2” pe Whatsapp

Ingredientele unei dimineți perfecte? Pentru unii energie debordantă, un mic dejun copios, bună disp...

Virgin Radio Romania Breakfast - Actorul de filme pentru adulți Rocco Siffredi candidează la președi...

Ingredientele unei dimineți perfecte? Pentru unii energie debordantă, un mic dejun copios, bună disp...