Zeci de elevi de la Colegiul Național „Gheorghe Șincai” așteaptă un răspuns în urma anchetelor care vizează incidentul rescrierii lucrărilor de la BAC-ul din vară

CoolNews, NEWS
share

Zeci de elevi de la Colegiul Național „Gheorghe Șincai” din București așteaptă încă un răspuns după mai multe anchete care vizează un incident de la examenul de Bacalaureat din iunie. Ei au fost puși să-și rescrie lucrările la Limba Română, după o oră de la începerea probei, fără prelungirea timpului de examen. Potrivit site-ului EduPedu, Inspectoratul Școlar București susține că incidentul ar trebui privit de elevi ca „o oportunitate”, scrie europafm.ro.

Cei aproape 70 de candidați care au avut lucrări anulate la examenul de Bacalaureat din iunie la Colegiul „Gheorghe Șincai” din Capitală ar trebui să privească decizia comisiei de examen de a nu mai prelungi timpul de lucru ca pe o „oportunitate”, ei având timp să rescrie lucrările până la terminarea timpului alocat probei.

Așa motivează – potrivit site-ului EduPedu – Inspectoratul Școlar București într-un răspuns către o solicitare făcută de un părinte.

Documentul a fost publicat pe Facebook de fosta directoare a colegiului. Tot ea a semnalat incidentul și în luna iunie, când lucrările la Limba și Literature Română a peste 70 de elevi au fost anulate pe motiv că numele probei nu se încadra perfect pe două rânduri, ca în foaia model dată de inspectorat.

 

ȘTIREA INTEGRALĂ PE EUROPAFM.RO

sursa foto: Shutterstock

 

Articole similare

Jasmine Ianțu, despre Bac, facultatea în străinătate și social media - AUDIO

Pentru prima dată într-o emisiune de radio, Jasmine Ianțu a povestit la Virgin Radio Breakfast cum a...

Raiduri ale agenților federali din SUA la proprietățile cântărețului Puff Daddy. De ce a fost acuzat...

Agenții Departamentului pentru Securitate Internă al SUA au declanșat o anchetă care îl vizează pe f...

[BREAKFAST] O expresie dată la Bac era cea mai căutată pe dexonline încă înainte ca subiectul să dev...

O expresie al cărei sens trebuia explicat la proba de Limba română a examenului de bacalaureat avea ...