Confidenţialitate

ZDA lansează „Unfree”, o piesă cu un mesaj extrem de actual

CoolNews, Muzică
share

Tu ai auzit de ZDA? Cel mai probabil ai spus “nu”. Dar dacă ți-am spune că ZDA este, de fapt, Alina Chinie, pe care ai urmarit-o in emisiunea lui Măruța, si i se spunea “veverița roșcată”, ai avea același răspuns?

După ani de zile de “incubație”, Alina a ales să devină ZDA și să își spună povestea prin propriul stil muzical, pe care chiar ea îl denumește, pe canalul său de YouTube, “genre fluid”.

ZDA a lansat de curând melodia “Unfree” și marchează trecerea artistei într-un nou gen muzical. Artista vrea ca mesajul ei să ajunga și la tine.

Deşi melodia “Unfree” a fost scrisă în septembrie 2020, abia acum are impactul şi mesajul cu care publicul să rezoneze, după cum spune chiar ZDA:

Chopsticks și cu mine am scris melodia asta în septembrie 2020. Când ne-am pus să lucrăm, i-am spus că îmi doresc o melodie de plecat la război. Aşa s-a născut Unfree, un cântec despre decizia de a nu mai fi un pion neimportant. E un statement, e un mesaj de care cred că avem toţi nevoie.

Nu i-am găsit momentul. Abia când m-am trezit cu vestea unui război am auzit o voce din cap spunându-mi “ăsta e momentul”. Am simţit că abia acum oamenii ar înțelege mesajul. Abia acum ar avea urechi să audă. 

Intr-o singură zi, am reuşit să creez o echipă extraordinară si ne-am mobilizat să facem acest videoclip, care a ieşit exact cum îmi doream.”

Cand nu e ZDA, Alina dublează nenumărate desene animate și prezintă emisiunea “Clubul de Seară” de la EuropaFM.