Confidenţialitate

WhatsApp are probleme

CoolNews, Tech
share

WhatsApp are probleme, după ce a anunțat că schimbă T&C pentru utilizatori. Mai nou, WhatsApp a ajuns în atenția Comisiei Europene după modificările aduse la politica privind confidenţialitatea datelor utilizatorilor. Modificările aduse în luna ianuarie aplicației Whatsapp au provocat un val de nemulțumiri în toată lumea în rândul abonaților care folosesc aplicația, mulți au renunțat la aceasta și au ales altele similare: Telegram sau Signal.

Organizaţia Europeană a Consumatorilor şi opt dintre membrii săi au criticat modificările şi au depus acum plângeri la Comisia Europeană şi la reţeaua europeană a autorităţilor de consum, spunând că WhatsApp presează în mod nedrept utilizatorii să accepte noile sale politici și afectează libertatea de alegere.

”WhatsApp nu a reuşit să explice într-un limbaj simplu şi inteligibil natura modificărilor, ca atare, acestea reprezintă o încălcare a Directivei UE privind practicile comerciale neloiale”, spune Organizaţia Europeană a Consumatorilor.

”Actualizarea nu extinde capacitatea noastră de a partaja date cu Facebook şi nu afectează confidenţialitatea mesajelor cu prietenii sau familia, oriunde s-ar afla în lume, precizeaza Facebook, compania care deține WhatsApp.

Săptămâna nu a început prea bine pentru WhatsApp, care s-a mai trezit și pe o listă neagră:WhatsApp este pe primul loc în topul atacatorilor cibernetici pentru răspândirea de phishing , cu 89,6% din numărul de link-uri maliţioase detectate în perioada decembrie 2020 – mai 2021, arată datele anonimizate, furnizate voluntar de Kaspersky Internet Security pentru utilizatorii de Android.

ILUSTRAȚIE: AARN GIRI / Unsplash

Articole similare

De azi poți să reacționezi cu emoji-uri la mesajele de pe WhatsApp. Vezi aici ce trebuie să faci

Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook și actualul deținător al platformei de mesagerie online - Whats...

Meta anunță Communities și adaugă noi funcții pentru grupurile de pe WhatsApp

Multe comunități, cum ar fi școlile, cluburile locale și organizațiile non-profit, folosesc WhatsApp...

Tribunalul din Rusia: Meta este vinovată de activități extremiste. Facebook și Instagram interzise o...

Tribunalul Tverskoy din Moscova a declarat luni, 21 martie 2022, că Meta – fosta Facebook – este o o...