Vremea pentru următoarele două săptămâni. Când revin ploile

CoolNews, NEWS
share

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni în diverse regiuni ale țării.

În Banat, temperaturile vor avea o ușoară creștere, variind între 20 și 26 de grade Celsius pentru maxime și între 8 și 13 grade Celsius pentru minime. Vor fi averse aproape în fiecare zi, în principal pe suprafețe mici în primele zile, urmând să devină mai extinse în perioada ulterioară.

În Crișana, se așteaptă o tendință generală de creștere a temperaturilor, cu maxime care se vor situa în jurul valorii de 25 de grade Celsius, iar minime între 12 și 14 grade Celsius. Aversele vor fi frecvente, cu o probabilitate crescută de extindere a suprafeței afectate.

În Transilvania, temperaturile vor avea variații, cu maxime între 22 și 25 de grade Celsius și minime între 9 și 12 grade Celsius. Probabilitatea de averse va fi mai redusă în primele zile, urmând să crească ulterior.

În Maramureș, se așteaptă o creștere treptată a temperaturilor, cu maxime ce vor ajunge până la 25 de grade Celsius și minime în jurul valorii de 11 grade Celsius. Probabilitatea de averse va scădea temporar, urmând să crească din nou mai târziu.

În Moldova, temperaturile vor crește gradual, atingând maxime de aproximativ 24 de grade Celsius și minime de 12 grade Celsius. Probabilitatea de averse va fi mai ridicată în perioada 19-26 mai.

În Dobrogea, se așteaptă o încălzire treptată a vremii, cu maxime între 22 și 25 de grade Celsius și minime între 12 și 15 grade Celsius. Aversele vor fi prezente mai ales în perioada ulterioară.

 

sursa foto: Shutterstock

Articole similare

Și mai multă căldură! Meteorologii au emis cod portocaliu și galben de caniculă până joi

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a extins codurile galben și portocaliu de căldură extr...

Cod roșu de vijelii în toată țara. Zonele cu vreme extremă

Meteorologii au emis, pentru marţi după-amiaza, o avertizare Cod roşu de ploi torenţiale, grindină ş...

ANM: Cod galben de ploi valabil până mâine în 25 de județe. Temperaturi de vară spre finalul săptămâ...

ANM a emis un nou cod galben de ploi consistente, valabil în 25 de judeţe, dar și o informare de ins...