Vineri începe TIFF 2017

CoolNews, Filme
share

Vineri începe cea de-a 16-a ediție a Festivalului Internațional de Film Trasilvania.  Până pe 11 iunie, Clujul va găzdui sute de proiecții și evenimente speciale, concerte, expoziții, dezbateri și lansări la care vor fi prezenți invitați de marcă din lumea filmului și nu numai.

”King of the Belgians” (Regele Belgiei), comedia scrisă și regizată de Peter Brosens și Jessica Woodworth, deschide oficial cea de-a 16-a ediție a Festivalul Internațional de Film Transilvania de la 20.45, în Piața Unirii din Cluj-Napoca.

Duo-ul de succes din lumea filmului independent revine cu o poveste irezistibilă ce ia forma unui mockumentary foarte apreciat de critici și de public.

În timpul unei vizite de stat în Turcia, regele Belgiei află că, în lipsa lui, țara pe care o conduce s-a divizat. Decide să se întoarcă acasă, dar o furtună solară afectează toate rețelele de telecomunicații. Fără telefon și-n imposibilitatea de a zbura către Belgia, dar cu puțin ajutor din partea unui regizor englez și a unui formații feminine bulgare de muzică populară, părăsește țara și pleacă în aventura vieții sale, într-un road trip nebun prin Balcani.

Personajele pitorești din film vor fi pe scena TIFF, iar una dintre surprizele serii va fi concertul extraordinar al corului „Sirenelor de la Marea Neagră”, formația feminină din film, în frunte cu Nina Nikolina, vedetă a muzicii populare în Bulgaria.

Grupul din film este format din cântărețe selectate din coruri faimoase din țara vecină: The Mystery of the Bulgarian Voices, câștigător al unui Grammy în 1990, Ansamblul Filip Kutev, Slavey Quartet și Cosmic Voices from Bulgaria.

Filmele din Piața Unirii se văd simultan în Cluj și București

În premieră, între 2-11 iunie, de la ora 21:45, cele 10 filme din Piața Unirii Open Air vor rula simultan și în București, la Cinema City din AFI Cotroceni.
Biletele au fost puse deja în vânzare pe www.cinemacity.ro.
Vineri, pe 2 iunie, bucureștenii vor putea urmări ”King of the Belgians”, comedia scrisă și regizată de Peter Brosens și Jessica Woodworth, în același timp cu spectatorii prezenți la gala de deschidere a celui mai mare festival de film din România. Sâmbătă, pe 3 iunie, va rula ”Dalida” (r. Lisa Azuelos), povestea faimoasei cântărețe și actrițe de origine egipteană. ”The Age of Shadows” (r. Kim Jee-woon), thriller-ul de senzație bazat pe fapte istorice petrecute la începutul secolului XX, poate fi văzut și la Cinema City din AFI Cotroceni duminică, pe 4 iunie.

Premiera națională a filmului ”The History of Love” (r. Radu Mihăileanu), turnat parțial în România și avându-i în distribuție pe Derek Jacobi, Gemma Arterton, Elliot Gould și Sophie Nélisse va avea loc simultan în Piața Unirii din Cluj Napoca și la Cinema City din AFI Cotroceni, luni, pe 5 iunie.

De la Cannes, unde s-a bucurat de o proiecție specială, ajunge marți, pe 6 iunie, filmul La pazza gioia” (r. Paolo Virzì). Miercuri, la 10 ani de la momentul lansării, se întoarce pe marele ecran ”California Dreamin’ (Nesfârșit)”, cu Armand Assante și Răzvan Vasilescu.

Joi, spectatorii vor vedea în premieră ”Baahubali 2: The Conclusion”, prezentat la Cluj de regizorul S. S. Rajamouli, celebru în India – cea de-a doua parte fantasy-ului care a înregistrat un record de box-office în India, iar vineri va rula ”Pour la peau d’un flic”, filmul scris și regizat de Alain Delon, marele invitat al TIFF 2017.

Fanii Twin Peaks vor putea revedea, pe 10 iunie, ”Twin Peaks: Fire Walk with Me” (r. David Lynch), la 25 de ani de la premieră, în copie restaurată digital.
Pe 11 iunie, în ultima zi de festival, publicul din Cluj și București va urmări filmul de închidere a ediției cu numărul 16.Que Dios Nos Perdone” (r. Rodrigo Sorogoyen) a fost nominalizat la șase premii Goya și premiat la San Sebastian pentru cel mai bun scenariu.

Articole similare

Cel puțin 260 de persoane au murit la un festival de muzică electronică, în urma atacurilor din Isra...

Cel puțin 260 de persoane au murit după un atac declanșat de Hamas la un festival de muzică electron...

Vino cu prietenii la Analogue Festival 2023: pe 31 iulie ai 1 abonament gratis la 3 cumpărate

Vrei să scapi de căldura din oraș și să mergi undeva în natură pentru câteva zile? Atunci bucură-te ...

NOSTALGIA 2023 – festivalul vieții

Ne bate la ușă unul dintre cele mai mari festivaluri din România, cu peste 80.000 de participanți la...