Confidenţialitate

Vaccinul Johnson & Johnson a fost aprobat în Uniunea Europeană: se face într-o singură doză și are o eficiență de 67%

NEWS
share

Un nou tip de vaccin a fost aprobat în Uniunea Europeană.

Vaccinul produs de gigantul american Johnson & Johnson a primit aprobarea Agenției Europene a Medicamentului pentru folosirea în Uniunea Europeană.

Acest vaccin cu doză unică numit Janssen COVID-19, care poate fi păstrat în frigidere normale, se alătură celor de la Pfizer/BioNTech, Moderna și Astra-Zeneca, în campania de vaccinare dezvoltată la nivelul înregii Uniuni Europene.

Vaccinul Johnson & Johnson, a cărui administrare a început deja în Statele Unite, este un vaccin cu „vector viral”, care are o eficiență declarată de 67%. Împotriva formelor grave de COVID-19, această eficiență urcă până la 86%, spune Agenția Europeană a Medicamentului. Acesta este primul vaccin care nu necesită un rapel la o lună/două luni.

El utilizează ca suport un alt virus mai puţin virulent, transformat pentru a-i adăuga instrucţiuni genetice de la o parte a virusului responsabil pentru COVID-19. Odată ajuns în celule, se produce o proteină tipică SARS-CoV-2, educând sistemul imunitar să o recunoască.

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, a precizat că vaccinul produs de Johnson & Johnson va ajunge în România, cel mai probabil, la începutul lunii aprilie.

Pentru a fi utilizat, vaccinul are nevoie și de aprobarea Comisiei Europene, care a fost, până acum, mai degrabă una formală.

Foto: Twitter/Agenția Europeană a Medicamentului

Articole similare

EXCLUSIV Fraudă la Eurovision: Avem documentul cu voturile oficiale ale României. Diferență totală f...

EBU (Uniunea Europeană de Radio și Televiziune)  a transmis printr-un comunicat oficial că juriile d...

Eurovision 2022 | WRS califică România în marea finală după 5 ani!

Joi, 12 mai, „Llamame” s-a calificat în Marea Finală a concursului. WRS, reprezentantul României, a ...

Noi posibile efecte secundare la 4 vaccinuri anti-Covid

Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) recomandă introducerea unor noi posibile efecte secundar...