Confidenţialitate

Unde e Moș Crăciun?

CoolNews, Viral
share

Dacă te întrebi unde a ajuns Moș Crăciun, ai mai multe căi prin care poți afla. Ceea ce a început ca o joacă a devenit azi o tradiție, iar Moș Crăciun este umărit pas cu pas cum împarte cadouri în lumea întreagă.

Cea mai cunoscută ”monitorizare a lui Moș Crăciun” e făcută de NORAD. Sania lui Moș Crăciun poate fi urmărită la adresa https://www.noradsanta.org. Totul a început în 1955 cu o reclamă pentru lanţul de magazine Sears apărută într-un ziar local din Colorado, care îndemna copiii să-l sune pe Moş Crăciun.

Din cauza unei greşeli de tipar, numărul apărut în ziar nu era al magazinului, ci făcea legătura telefonică la NORAD.

Iniţial surprins când un băieţel l-a întrebat dacă este cu adevărat Moş Crăciun, ofiţerul de serviciu al NORAD din acea zi, colonelul Harry Shoup, a intrat în joc. A dat instrucţiuni subalternilor să furnizeze informaţii despre localizarea lui Moş Crăciun şi a sunat la un post de radio local pentru a anunţa că pe cer a fost zărit un obiect straniu.

Moș Crăciun e urmărit și de Google. Există chiar un site dedicat pentru asta. Google a creat Santa Tracker, care vă arată sania lui Moș Crăciun cum străbate continentele.

Traseul lui Moș Crăciun

Prima destinaţie a lui Moş Crăciun a fost Kiribati, un stat de 32 de insule, din sudul Pacificului. Apoi acesta a pornit spre Noua Zeelandă, Australia și Japonia. Moşul îşi continuă călătoria prin Asia, Africa, estul şi vestul Europei, terminând cu Canada, SUA, Mexic şi America de Sud.

Potrivit legendei, Moș Crăciun împarte cadouri călătorind aproape 510.000.000 km, cu o viteză de aproape 3000 de km pe secundă. Este o perioadă aglomerată pentru Moş Crăciun care trebuie să viziteze 390.000 de case pe minut, adică 6424 de case pe secundă.

Articole similare

La mulți ani, Google Maps! La 15 ani de Google Maps îți spunem 10 trucuri mai puțin știute

La începutul lui februarie 2005 se lansa prima versiune a Google Maps. De atunci, Google Maps a e...

Google dă publicității pentru prima dată câți bani face din YouTube

Google este unul din giganții tech ai momentului, dar care nu își făcea publice, până anul acesta, c...

VIRAL: Google Maps, păcălită de o persoană care se plimba cu 99 de telefoane într-un cărucior

Un artist din Berlin a reuşit să creeze un trafic de coşmar pe un pod care trece peste râul Spree, c...
X