Confidenţialitate

Unde e Moș Crăciun?

CoolNews, Viral
share

Dacă te întrebi unde a ajuns Moș Crăciun, ai mai multe căi prin care poți afla. Ceea ce a început ca o joacă a devenit azi o tradiție, iar Moș Crăciun este umărit pas cu pas cum împarte cadouri în lumea întreagă.

Cea mai cunoscută ”monitorizare a lui Moș Crăciun” e făcută de NORAD. Sania lui Moș Crăciun poate fi urmărită la adresa https://www.noradsanta.org. Totul a început în 1955 cu o reclamă pentru lanţul de magazine Sears apărută într-un ziar local din Colorado, care îndemna copiii să-l sune pe Moş Crăciun.

Din cauza unei greşeli de tipar, numărul apărut în ziar nu era al magazinului, ci făcea legătura telefonică la NORAD.

Iniţial surprins când un băieţel l-a întrebat dacă este cu adevărat Moş Crăciun, ofiţerul de serviciu al NORAD din acea zi, colonelul Harry Shoup, a intrat în joc. A dat instrucţiuni subalternilor să furnizeze informaţii despre localizarea lui Moş Crăciun şi a sunat la un post de radio local pentru a anunţa că pe cer a fost zărit un obiect straniu.

Moș Crăciun e urmărit și de Google. Există chiar un site dedicat pentru asta. Google a creat Santa Tracker, care vă arată sania lui Moș Crăciun cum străbate continentele.

Traseul lui Moș Crăciun

Prima destinaţie a lui Moş Crăciun a fost Kiribati, un stat de 32 de insule, din sudul Pacificului. Apoi acesta a pornit spre Noua Zeelandă, Australia și Japonia. Moşul îşi continuă călătoria prin Asia, Africa, estul şi vestul Europei, terminând cu Canada, SUA, Mexic şi America de Sud.

Potrivit legendei, Moș Crăciun împarte cadouri călătorind aproape 510.000.000 km, cu o viteză de aproape 3000 de km pe secundă. Este o perioadă aglomerată pentru Moş Crăciun care trebuie să viziteze 390.000 de case pe minut, adică 6424 de case pe secundă.

Articole similare

Ziua Națională a României, marcată de Google

Google marchează pe 1 Decembrie - Ziua Națională a României printr-o animație specială cu tricolorul...

Moș Crăciun îi liniștește pe copii: Am o veste excelentă, Crăciunul nu va fi anulat! (AUDIO)

În Laponia, spiridușii sunt ocupați cu pregătirile pentru seara de 24 decembrie, scrisorile trimise ...

Ce au mai aflat Bogdan și Ionuț în Pauza Fantastică

Săptămâna a început cu o discuție despre părinții unei fetițe din Elveția, ei au ales să-și numească...