Confidenţialitate

[BREAKFAST] Un olandez avea în casă 12,5 milioane de euro în pungi de supermarket. Nici după 2 ani poliția nu a aflat de unde sunt banii

CoolNews, NEWS
share

Un bărbat din Olanda a fost condamnat la 7 ani de închisoare pentru spălare de bani, după ce poliția a găsit într-un apartament din centrul orașului Eindhoven 12,5 milioane de euro puși în pungi de supermarket.

Zakaria S., de 36 de ani, omul din spatele afacerii necurate, și-a aflat marți, 6 septembrie, sentința. Anterior, un alb bărbat, cel care locuia de fapt în apartamentul cu bani și care avea rolul de a-i păzi – „paznicul”, așa cum l-a numit presa olandeză – a fost condamnat la 3,5 ani de închisoare. Polițiștii au depistat că ceva suspect se întâmpla în apartamentul respectiv monitorizând EncroChat, un serviciu criptat de mesagerie folosit în principal de infractorii olandezi. Au organizat o descindere pe data de 1 mai 2020 și au avut surpriza să descopere 12,5 milioane de euro puși în pungi banale de supermarket. Banii cântăreau 255 de kilograme.

Tot atunci a fost arestat „paznicul” în telefonul căruia au fost descoperite mesaje care au dus în final la Zakaria S., coordonatorul „afacerii”, condamnat săptămâna aceasta. Anchetatorii mai cercetează în acest caz și alte persoane. Zakaria S. era cunoscut de anchetatori, fiind cercetat și într-un alt dosar pentru trafic de droguri. Pe parcursul anchetei s-a stabilit că acesta locuia alternativ în Spania și Maroc, iar după decriptarea unor informații din telefonul său s-a aflat că, înainte de descinderea poliției, făcuse transferuri bancare importante. De asemenea, polițiștii suspectează că acesta ar mai ascunde undeva aproximativ 32 de milioane de euro.

 

sursa foto: Shutterstock

Articole similare

[BREAKFAST] AUDIO Selly, acuzat de bullying în mediul online. Dr. Ioan Mirea ON AIR prin telefon

Ingredientele unei dimineți perfecte? Pentru unii energie debordantă, un mic dejun copios, bună disp...

[BREAKFAST] Apple: Siri nu va mai răspunde la comanda vocală „Hey, Siri”

Noutate Apple: Nu vom mai spune "Hey, Siri". Comanda vocală se simplifică. Asistentul va putea fi...

[BREAKFAST] VIDEO La câteva ore de la inaugurarea Pasajului Domnești, un șofer a intrat în intersecț...

La câteva ore de la inaugurarea Pasajului Domnești, primul giratoriu suspendat peste Centura Capital...