UN NOU ARTIST URCĂ PE SCENA PRINCIPALĂ MASSIF

CoolNews, NEWS
share

Săptămâna viitoare, în perioada 3-5 martie, în Poiana Brașov, va avea loc prima ediție Massif, unicul festival care transformă o întreagă stațiune montană într-o petrecere de proporții epice!

În Poiana Brașov vor ajunge peste 100 de artiști români și internaționali, cu show-uri și seturi live ale artiștilor și DJ-ilor care vor urca pe scenele amplasate la baza pârtiei Bradu și la apres-ski-urile din stațiune. Organizatorii festivalului anunță un nou nume în line-up, unul dintre cei mai cunoscuți DJ-I și producători din noua generație: Topic.

Un copil care a avut un vis devenit realitate, așa poate fi descrisă, pe scurt, povestea germanului Topic.

Până la uriașul succes „Breaking Me”, a început să producă muzică la 16 ani, primul său release oficial a fost lansat în 2014. Intitulat ,,Light It Up”, single-ul a trecut de un million de vizualizări pe YouTube, după care a urmat albumul de debut ,,Miles”. A fost momentul în care Topic a debutat în chart-urile din Germania și Austria, oferind o marcă de sunet în care erau combinate elemente din house-ul clasic cu instrumente, chitara fiind instrumentul preferat.

Single-ul ,,Home”, o colaborare cu Nico Santos, a fost lansat în 2016 și a fost recompensat cu două discuri de platină pentru vânzări record. La acel moment a declarat că internetul este mijlocul care reușește să aducă oamenii mai aproape de muzica artiștilor necunoscuți.

Muzica electronică și DJ-ingul au fost marile pasiuni ale lui Topic, care în 2016 i-au adus și prima nominalizare la MTV Europe Music Awards la categoria Best German Act, dar a vrut și mai mult.  Acest lucru s-a întîmplat doi ani mai târziu, când a lansat cu Ally Brooke, membră Fifth Harmony , single-ul ,,Perfect”, care a intrat pe piața americană și a fost nominalizat la Teen Choice Awards la “Electronic/Dance Song”.

A urmat și o producție în spaniolă, ,,Solo Contigo”, la care a lucrat cu Juan Magan și Lena Meyer-Landrut.

2019 a fost anul „Breaking Me”, piesă la care a colaborat cu suedezul A7S. A fost primul mare succes internațional după o pauză de doi ani.

,,Breaking Me” a ajuns în top 10 peste tot în lume, din Germania în Olanda, Canada, Elveția, Danemarca, Noua Zeelandă, Irlanda sau Austria și a fost prima piesă cu care germanul a intrat în clasamentul oficial al Marii Britanii, iar în Statele Unite a ajuns în Billboard Hot 100. Au urmat platformele de streaming online, pe Spotify ,,Breaking Me” a fost un succes absolut, a ajuns la 5 miliarde de stream-uri.

Piesele care au scris istorie produc, la fiecare ascultare, o imensă bucurie. E greu să spui ,,NU!” unei productii clasice. E un detaliu care l-a făcut să încerce mai mult. ,,9PM (Till’ I Come)”, o piesă iconică lansată de germanul ATB în 1999, inclusă în albumul de debut ,,Movin’ Melodies”, a revenit în topuri la 22 de ani de la lansare într-o versiune remix semnată Topic.

ATB a declarat că de-a lungul anilor a primit multe cereri pentru a realiza o versiune remix pentru acest single, dar nu a fost mulțumit de niciuna dintre acestea. Asta până în momentul în care a ascultat ,,Breaking Me” și și-a dat seama că o colaborare cu Topic și A7S ar suna perfect.

A intuit corect, ,,Your Love (9PM)” a păstrat elemente din versiunea originală, dar a venit și cu noul sound, marca Topic.  Versiunea germanului a fost un succes de chart, pe Spotify are peste 500 de milioane de ascultări. „Your Love (9PM)” a fost nominalizată la BRIT Awards în 2022 la categoria ,,International Song Of The Year”.

Topic și-a continuat munca în studioul de producție, a lucrat cu Bebe Rexha pentru ,,Chain My Heart”, cu band-ul electropop britanic Clean Bandit și cu Wes Nelson pentru ,,Drive”. Single-ul ,,My Heart Goes (LA DI LA)” la care a colaborat cu una dintre cele mai talentate artiste din muzica dance, Becky Hill, a debutat direct pe locul 11 în UK Singles Chart.

Germanul are o pasiune pentru producțiile clasice din muzica electronică, anul trecut a lansat alături de John Martin, ,,Kernkraft 400 (A Better Day)”, în care a inclus un sample din ,,Kernkraft 400”, piesă lansată în 1999 de Zombie Nation. A fost un alt remix de succes al germanului.

Anul trecut a debutat și în clasamentul oficial Top 100 DJ Mag. După un sezon impresionant de festivaluri, două Discuri de Diamant pentru vânzări record în 28 de țări ale lumii, Topic a reușit să ocupe locul 69 în top-ul celor mai buni 100 de DJ ai lumii.

Abonamentele pentru prima ediție Massif sunt disponibile pe site-ul bemassif.com. Prețurile pornesc de la 79 euro plus taxe General Access și urcă până la 250 euro plus taxe pentru VIP. Tot pe site-ul festivalului, fanii găsesc și cazare în Poiana Brașov pentru perioada evenimentului. Peste 100 de artiști, trupe și DJ-i vor urca pe scenele Massif între 3 și 5 martie.

Articole similare

INNA, pe scena festivalului Tecate Pa'l Norte din Mexic alături de Imagine Dragons, Kendrick Lamar, ...

INNA este în Mexic pentru a susține un concert în cadrul festivalului Tecate Norte, un eveniment gra...

Un festival din Japonia al oamenilor dezbrăcați își încetează existența după mai bine de 1.000 de an...

Un festival japonez al oamenilor dezbrăcați își încetează existența după mai bine de 1.000 de ani di...

Cel puțin 260 de persoane au murit la un festival de muzică electronică, în urma atacurilor din Isra...

Cel puțin 260 de persoane au murit după un atac declanșat de Hamas la un festival de muzică electron...