Confidenţialitate

Un elev a învins în instanță sistemul de învățământ din România

CoolNews, Energia aia bună
share

Andrei Ionuț Cocîrlău a fost mutat din liceu după ce și-a permis să ceară decontarea abonamentului de transport în comun.

În 2016, împreună cu alți colegi, el a scris o cerere pe care a depus-o la Primăria Drăgănești-Olt. Răspunsul nu a fost chiar unul la care se aștepta. Dirigintele și conducerea Liceului Teoretic „Tudor Vladimirescu” i-au reproșat că a avut curaj să ceară decontarea abonamentului de transport și în cele din urmă l-au mutat disciplinar la Colegiul Național „Nicolae Titulescu” din Slatina.

Băiatul a dat în judecată școala, inspectoratul școlar și Ministerul Educației. În total 61 de persoane și instituții au fost chemate de Andrei în instanță.

Inițial, dosarul a fost respins de Tribunalul Olt, iar cauza lui Andrei a ajuns la Curtea de Apel Craiova, care a cerut Tribunalului Olt rejudecarea dosarului.

Pe 7 iunie a venit și sentința care a stabilit anularea deciziilor date de conducerea Liceului Teoretic „Tudor Vladimirescu” Drăgănești Olt și daune materiale și morale de peste 22.200 de lei. Banii ar trebui plătiți de Liceu.

Decizia nu este definitivă. La începutul procesului, în 2016, Andrei era elev în clasa a XII-a, iar acum este student la Drept.

Articole similare

Capitala a intrat în scenariul verde! Ce măsuri de relaxare se aplică

Capitala a intrat în scenariul verde! Ce măsuri de relaxare se aplică, după ce rata de infectare a s...

Ideea reluării cursurilor cu elevii în clase, unde toții profesorii sunt vaccinați, greu de pus în p...

Ideea reluării cursurilor cu elevii în clase, acolo unde toții profesorii sunt vaccinați, e greu de ...

Un elev din Constanţa a fost admis cu bursă integrală la Harvard

De la Colegiul Mircea cel Bătrân la Harvard. Un elev din Constanţa merge să studieze la Universit...