Confidenţialitate

Un clujean a căutat să afle cât de creduli sunt oamenii pe Facebook: ”Atunci când a încercat sa vorbească la telefon acesta nu avea semnal la internet. A trebuit sa vorbim pe fix”

CoolNews, Viral
share

Un clujean a inventat o poveste, despre o presupusă cumnată din Spania care s-a vaccinat anticovid și care a început să resimtă efecte ciudate, ca mai apoi femeia să dispară complet, fără urmă. A lăsat cam 12 ore pe profilul său povestea, în mod public, ca mai apoi să dezvăluie că totul a fost o invenție.

”Azi a fost vaccinată cumnata din Spania.
Primele două ore au fost ok dar mai apoi au început dureri mari de ochi și aude un bâzâit ft tare din partea dreapta a capului.Bazaitul se oprește doar în gradina, departe de aparatele electrice. Câinele nu a mai recunoscut-o lătrând fără oprire ft speriat.
Crede ca a fost cipata pt ca atunci când a încercat sa vorbească la telefon acesta nu avea semnal la internet. A trebuit sa vorbim pe fix.
Durerile de cap se amplifica atunci când se apropie de aparate electrice.
Concluzia ei este ca a fost cipata.
Suntem ft îngrijorați de situația ei.
PS: Doua asistente colegele au fost internate. Una cu hemoragie la urechea dreapta cealaltă pur și simplu nu mai distinge culorile calde”, povestește autorul experimentului în postarea inițială.

Multe zeci de comentarii și distribuiri au urmat, unele din partea unor persoane care au preluat mesajul inițial și l-au atribuit unor alte persoane sau au adăugat și mai multe ”detalii” care să suțintă teoriile conspirației din enunțul inițial.

Înainte de a-și edita postarea de pe Facebook, acesta a fost distribuit în grupuri cu un mare număr de urmăritori, unde s-au mai adăugat și alte persoane naive, care au continuat distribuirea fără a verifica informațiile în vreun fel.

Una dintre persoanele care au preluat textul public pe propriul profil a considerat că numele autorului este mai credibil ca ”Ștefan F”.

Duminică, 27 decembrie 2020, este ziua în care a început vaccinarea anticovid în țările Uniunii Europene. Este și ziua în care a fost prezentat prospectul vaccinului anticovid Pfizer-BioNTech (COMIRNATY).

Comirnaty este indicat pentru imunizare activă pentru prevenirea COVID-19 cauzat de virusul SARS-CoV-2, la persoane cu vârsta de 16 ani și peste.

Vaccinul este o dispersie congelată, de culoare albă până la aproape albă. Se găsește într-un flacon multidoză și trebuie diluat înainte de utilizare.După diluare, un flacon (0,45 ml) conține 5 doze a câte 0,3 ml.

Vaccinul se păstrează la congelator, la temperaturi cuprinse între -90°C și -60°C, în ambalajul original, pentru a fi protejat de lumină.

După decongelare, vaccinul trebuie diluat și utilizat imediat. Cu toate acestea, datele privind stabilitatea în timpul utilizării au demonstrat că, după ce a fost scos din congelator, vaccinul nediluat poate fi păstrat înainte de utilizare timp de până la 5 zile, la temperaturi de 2°C-8°C sau timp de până la 2 ore, la temperaturi de până la 30°C, se mai arată în prospect.

Articole similare

Noi măsuri adoptate de Comitetul Național pentru Situații de Urgență (DOCUMENTE)

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat Hotărârea numărul 50 privind propunerea adop...

România a modificat lista statelor cu risc epidemiologic ridicat

Lista statelor cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizată de autoritățile române.35 de state s...

Lorena Vișan, vedetă în noile experimente ale lui Fere. Cerșetoria, cel mai puternic brand românesc ...

Lorena Vișan, fenomenul Tik Tok cu aproape 700.000 de urmăritori, este primul invitat în noile exper...