Confidenţialitate

Un cartier din Londra este locuit doar de femei

CoolNews, Viral
share

În Londra a fost construit un cartier unde locuiesc doar femei. La 10 minute de mers pe jos de stația High Barnet, se află New Ground, o comunitate de case noi, cu preturi deloc piperate, conform Business Insider. Older Women’s Co-Housing (OWCH) deține aceste locuințe. Este un grup format din femei de peste 50 de ani. Ele au construit această comunitate pentru a nu trăi singure.

Maria Brenton, fost lector universitar, este inițiatoarea acestui demers. Ei i-a venit ideea după ce a realizat o cercetare legată de femeile în vârstă și nevoile lor, mai ales după ce acestea rămân văduve. Brenton admite că s-a lăsat inspirată de Olanda, unde astfel de comunități există deja.

În acest cartier locuiesc femei cu vârste cuprinse între 50 și 87 de ani, divorțate, văduve, lesbiene. Singura regulă este că bărbații nu pot locui în această comunitate. Dacă una dintre femei se îndrăgostește de un bărbat, va trebui să se mute.

În fiecare clădire există o cameră comună unde se poate lua masa, deși fiecare apartament este dotat cu bucătărie. Deși fiecare femeie trăiește independent, multe activități sunt făcute împreună. Femeile merg să pescuiască, iau masa împreună.

Articole similare

Brit Awards 2020: Ei sunt marii câștigători ai galei - VIDEO

Lewis Capaldi şi rapperul londonez Dave au fost marii câștigători ai Brit Awards, gala care s-a ținu...

Fotografia din metroul londonez cu poemul lui Marin Sorescu devenită virală pe rețelele de socializa...

Un poem al lui Marin Sorescu, publicat în 1987, a fost pus în metroul londonez în cadrul proiectului...

Ed Sheeran, un adevărat rege al imobiliarelor, 57 de milioane de lire investite în proprietăți

Ed Sheeran deține 27 de proprietăți în Londra, în valoare de 57 de milioane de lire. Superstarul ...
X