Confidenţialitate

Un cartier din Londra este locuit doar de femei

CoolNews, Viral
share

În Londra a fost construit un cartier unde locuiesc doar femei. La 10 minute de mers pe jos de stația High Barnet, se află New Ground, o comunitate de case noi, cu preturi deloc piperate, conform Business Insider. Older Women’s Co-Housing (OWCH) deține aceste locuințe. Este un grup format din femei de peste 50 de ani. Ele au construit această comunitate pentru a nu trăi singure.

Maria Brenton, fost lector universitar, este inițiatoarea acestui demers. Ei i-a venit ideea după ce a realizat o cercetare legată de femeile în vârstă și nevoile lor, mai ales după ce acestea rămân văduve. Brenton admite că s-a lăsat inspirată de Olanda, unde astfel de comunități există deja.

În acest cartier locuiesc femei cu vârste cuprinse între 50 și 87 de ani, divorțate, văduve, lesbiene. Singura regulă este că bărbații nu pot locui în această comunitate. Dacă una dintre femei se îndrăgostește de un bărbat, va trebui să se mute.

În fiecare clădire există o cameră comună unde se poate lua masa, deși fiecare apartament este dotat cu bucătărie. Deși fiecare femeie trăiește independent, multe activități sunt făcute împreună. Femeile merg să pescuiască, iau masa împreună.

Articole similare

Vor să ajungă din India în Marea Britanie cu autobuzul

20 de pasageri din India ar trebui să plece din New Delhi spre Londra cu un autobuz de lux. Călăt...

Cardi B și Megan Thee Stallion - Giveaway de 1 milion de dolari

Cardi B cu Megan Thee Stallion fac un Giveaway destinat exlusiv femeilor, al cărui premiu constă înt...

S-a lansat F-SIDES, primul cineclub românesc dedicat exclusiv filmelor făcute de femei

F-SIDES este primul cineclub românesc dedicat exclusiv filmelor făcute de femei și modurilor alterna...