Confidenţialitate

Un artist plastic din România lansează mai multe NFT

Celebrități, CoolNews
share

Felix Aftene esteunul dintre primii artiști vizuali români care lansează o colecție întreagă sub formă de NFT.
16 lucrări din colecția „Mustața lui Dali și alte culori ” a lui Felix Aftene au devenit, din această lună, opere artistice digitale vândute sub formă de NFT.

Lucrările pot fi achiziționate de pe platforma bazată pe tehnologia blockchain OpenSea, care utilizează moneda crypto Ethereum, cea mai folosită în tranzacții cu obiecte de artă.

Colecția „Mustața lui Dali și alte culori” este un proiect născut în urmă cu doi ani în atelierul din Iași al artisului Felix Aftene și finalizat în anul 2020, odată cu lansarea pictoromanului cu același nume, împreună scriitorului Lucian Dan Teodorovici.

„Tema acestui proiect artistic este de a face un laudațio artistului și simțurilor sale ascuțite.

Ca într-o narațiune a întâmplărilor minții compun în imagini despre organul major al artistului, imaginația, așadar proiectul este despre nevoia de metafizică a omului în care artistul devine maestru”, descrie artistul plastic ieșean Felix Aftene colecția sa.

Colecția de artă cuprinde tablouri în format fizic, care, odată cu lansarea ca NFT, fac tranziția către arta digitală.

„NFT este o nouă provocare prin care ating noi limite, cele șaisprezece lucrări de pictură ajung în mediul virtual sub o nouă formă, de criptoartă.

Aceste noi lucrări rezultate de tip hibrid, le găsesc a fi relevante în cultura contemporană pentru că reflectă ceea ce numim astăzi artă în spiritul timpului nostru”, explică Felix Aftene.

Pentru a licita, un cumpărător nu trebuie decât să se autorizeze pe platforma OpenSea, unde este listată colecția și să dețină criptomoneda Ethereum într-un portofel digital. „După efectuarea tranzacției pe platforma digitală, cumpărătorul va primi automat un conținut deblocabil: formatul fișierului media original de înaltă rezoluție, precum și un fișier pregătit pentru imprimare.

În plus, va obține de un cod unic personalizat prin care va putea beneficia de un tur privat în studioul din Iași al artistului, acolo unde au fost realizate aceste lucrări”, spune Gabi Dumitriu, consultant în tehnologie blockchain și cel care a dezvoltat din punct de vedere tehnologic acest proiect.

Ce este un NFT?

NFT înseamnă Non Fungible Token și reprezintă un sistem pe bază de blockchain care le permite artiştilor să vândă direct sau să scoată la licitație operele lor de artă digitală de orice fel.

Articole similare

Alex Parker a dus ”I want he money” (The Crypto Anthem) în Times Square (VIDEO)

Să faci o piesă despre criptomonede pare o idee bună, mai ales când toată lumea vorbește despre ele....

Delia lansează ”Racheta” (VIDEO)

Delia marchează ziua de 1 iunie cu un cadou pentru fanii săi: noul single ”Racheta” lansat cu videoc...

1.000 de metri pătrați de ziduri din București devin opere de artă

Aproape 1.000 de metri pătrați de ziduri vor fi transformați în opere de artă de către tinerii artiș...