Uită de laptele de soia sau de cel de ovăz! Tocmai a apărut laptele de cartof

CoolNews, NEWS
share

Vine cineva la un pahar de cartof? Pe rafturile supermarketurilor din străinătate a apărut deja laptele de cartof, ca o altă alternativă de lapte pe bază de plante.

Industria profitabilă despre care se crede că valorează aproximativ 400 de milioane de lire sterline pe an în Marea Britanie, produce laptele care poate fi achiziționat și online de pe platforme precum Amazon sau Ocado.

Descris ca fiind „super sustenabil”, produsul fabricat în Marea Britanie conține proteine de mazăre și ulei de rapiță plus, desigur, umilul cartof. Se crede că are o aromă „neutră”, așa că este potrivit în ceaiuri, cafea și cereale.

https://twitter.com/Deliveroo/status/1490716994877853696?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1490716994877853696%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fvirginradio.co.uk%2Flifestyle%2F48408%2Fdo-you-dug-it-potato-milk-is-here-so-will-you-be-swapping-your-oat-and-soya-drinks

Prețul încă nu este foarte convenabil. Laptele de cartof costă 1,80 lire sterline pe litru, în timp ce o sticlă de 1,1 litri de lapte de vacă Waitrose costă doar 90 de pounds.

Deci, cine se află în topul topurilor alternative de lapte? Există lapte de ovăz, urmat de migdale, soia și apoi nucă de cocos.

 

Articole similare

[BREAKFAST] Curiozitatea zilei: Cine a descoperit laptele?

Primul muls, datând probabil din neolitic, a fost efectuat de nomazii ce călătoreau alături de cirez...

[BREAKFAST] Încurcătură la Guinness World Records. Ceea ce se credea a fi cel mai mare cartof din lu...

Ingredientele unei dimineți perfecte? Pentru unii energie debordantă, un mic dejun copios, bună disp...

Botoșani: Directorii şcolilor aflate în scenariul roşu cheamă toţi elevii la şcoală să ia laptele şi...

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar din judeţul Botoşani se plâng că trebuie să dea curs solicităr...