Uber lansează Uber Melc, pe fondul protestelor taximetristilor. Aproximativ 90% mai puțini șoferi și costuri ridicate pentru consumatori

CoolNews, NEWS
share

Uber lansează Uber Melc, produsul fiind disponibil în aplicație începând de astăzi și până la data de 19 martie. Acesta va ilustra modul în care aplicația va funcționa cu aproximativ 90% mai puțini șoferi și costuri ridicate pentru consumatori. 

 

Pe 8 martie 2024, Ministerul Transporturilor a publicat un amendament la OUG 49/2019, care reglementează serviciul Uber din 2020. Propunerea de a schimba această ordonanță afectează mai mult de 90% din vehiculele disponibile astăzi pe platformă, conform numerelor înregistrate de ARR.

În consecință, disponibilitatea serviciilor va fi drastic redusă, în timp ce pasagerii nu vor putea folosi aplicația Uber așa cum au fost obișnuiți din momentul în care s-a lansat în România acum 9 ani. Schimbările vor afecta timpii de așteptare, influențând creșterea costurilor. Călătoriile cu Uber vor fi mai puțin accesibile și convenabile.

„Prin Uber Melc vrem să ilustrăm cum va arăta peisajul mobilității urbane dacă noile propuneri pentru OUG 49/2019 vor fi implementate. În timp ce zeci de mii de șoferi vor fi afectați de schimbări, pasagerii vor avea timpi de așteptare foarte mari, dar și creșteri semnificative de costuri pentru călătoriile lor, acestea fiind două schimbări majore care vor influența înlăturarea unui serviciu esențial pentru mulți dintre ei. Cei care utilizează Uber pentru a preîntâmpina lipsa locurilor de parcare, care își trimit copiii la grădiniță alături de bunici, care merg la birou sau pur și simplu au de rezolvat ceva în oraș nu vor mai putea folosi un serviciu pe care l-au accesat de aproape un deceniu, la simpla apăsare a unui buton. Invităm utilizatorii să încerce Uber Melc pentru a înțelege impactul pe care îl pot avea noile propuneri, întrucât aceasta poate deveni singura variantă pentru transportul alternativ în România”, spune Ana Maria Borlovan, Head of Driver Operations la Uber pentru Europa Centrală și de Est. 

 

sursa foto: Shutterstock

Articole similare

Trupa Taxi colaborează cu Theo Rose și lansează piesa „Graffiti”

Legendara trupă Taxi, cunoscută pentru piesele captivante, și-a unit forțele cu Theo Rose, una dintr...

Ramona Dumitrescu a descoperit cel mai talentat taximetrist. Versurile lui au emoționat o țară între...

Există tot felul de oameni talentați, la tot pasul. Ba chiar se spune că fiecare dintre noi are câte...

Taxi și Delia colaborează pentru a treia oară și lansează „Inima mea de 16 ani”

Cum ar fi să te întorci pentru o secundă în timp și să vezi cum privea lumea inima ta de 16 ani? Tax...