Confidenţialitate

UBER a fost ținta unui atac cibernetic

share

Compania Uber recunoaște că a fost ținta unui atac cibernetic care a afectat datele a 57 de milioane de clienți și șoferi din întreaga lume.

Hackerii au atacat serverele companiei la sfârșitul lui 2016, dar totul a fost ținut secret de fostul director, Travis Kalanick.

Acesta a preferat să le plătească hackerilor 100.000 de dolari pentru ca numerele de telefon și adresele de email obținute de aceștia să fie șterse.

Actualul CEO, Dara Khosrowshahi, susține că a aflat de curând despre această mușamalizare și s-a gândit să facă totul public.

”Poate vă întrebați de ce vorbim abia acum despre acest lucru. Și eu am avut aceeași întrebare, așa că am solicitat imediat o investigație amănunțită a ceea ce s-a întâmplat și a felului în care am rezolvat situația”, a declarat Khosrowshahi pentru

Bloomberg.

Un purtător de cuvânt al Uber susține că nu există niciun motiv de îngrijorare: ”Nu am văzut nici o dovadă de fraudă sau de utilizare incorectă legată de incident. Monitorizăm conturile afectate și le-am semnalat pentru o protecție suplimentară împotriva fraudării.”