Tudor Chirilă, Smiley, Manuel Riva – turneu prin liceele din Sectorul 3. Le vor vorbi elevilor despre industria muzicală

Celebrități, CoolNews, NEWS
share

Tudor Chirilă, Smiley, Manuel Riva și alți artiști de succes din România vor prezenta elevilor de liceu din 5 licee ale Sectorului 3 al Capitalei care sunt oportunitățile de carieră pe care aceștia le au în industria muzicală.

Ca urmare a celor doi ani în care industria muzicală a fost unul dintre sectoarele cele mai afectate de pandemia de Covid-19, mulți profesioniști din toate domeniile acesteia au renunțat la meseriile pe care le aveau și au migrat către alte industrii sau chiar au emigrat din țară.

Industria muzicală din România este un domeniu puțin cunoscut, fiind în general asociată doar cu ceea ce se vede în emisiunile de divertisment și în presa tabloidă. Ca atare, mulți tineri care sunt interesați să își construiască o carieră în acest domeniu nu au acces la foarte multe informații relevante.

Pentru a le veni în ajutor, un grup de artiști de succes din România va participa la întâlniri cu temă vocațională cu elevi din clase terminale din 5 licee din Sectorul 3 al Capitalei. La întâlniri vor participa și profesioniști ai acestui domeniu, cu scopul de a le prezenta tinerilor oportunitățile de carieră pe care le oferă industria muzicală din România și de a împărtăși experiențele proprii. Artiștii vor sublinia rolul pe care fiecare meserie din industria muzicală îl joacă în dezvoltarea carierei oricărui muzician.

Elevii vor putea afla care sunt meseriile care li s-ar potrivi cel mai bine și în ce condiții pot accede la acestea.

Astfel, vor fi organizate întâlniri în cinci licee din sectorul 3, la care vor participa artiștii Tudor Chirilă, Smiley și Manuel Riva, producătorii și compozitorii Adrian Sână (Akcent) și Vladimir Coman Popescu (Hahaha Production) alături de reprezentanți ai unor importante case de producție muzicală din Romania: Roton Music și Hahaha Production. Liceele care au acceptat să facă parte din accest proiect sunt: Liceul Teoretic Alexandru Ioan Cuza, Liceul Teoretic Benjamin Franklin, Liceul Teoretic Dante Alighieri, Liceul Teoretic Decebal și Liceul Teoretic Nichita Stănescu.

Proiectul este finanțat de Primăria Sectorului 3 prin fonduri nerambursabile de la bugetul local.

 

sursa foto: Facebook

Articole similare

Spike lansează „Copacul”, o piesă sensibilă despre familie, în colaborare cu Smiley

„Copacul” este poate cea mai personală piesă a lui Spike de până acum, scrisă despre și pentru părin...

Smiley este locul 1 în Topul celor mai difuzate piese la radio și este singurul artist român cu 8 pi...

Smiley este locul 1 în topul celor mai difuzate piese la radiourile din România în tot anul 2022, co...

Smiley și Horia Moculescu cântă împreună „Și astăzi, și mâine”

Smiley și Horia Moculescu sărbătoresc împreună frumusețea fără vârstă a muzicii prin lansarea piesei...