Topul orașelor în care să-ți petreci Crăciunul. Vezi aici și bugetele

CoolNews, NEWS
share

Cu mai puțin de 50 de zile până la Crăciun și o Mariah Carrey pregătită să cucerească din nou topurile mondiale, sărbătorile nu mai par atât de departe. 

Dacă încă nu ai reușit să-ți faci planuri pentru concediul de iarnă, uite aici câteva recomandări.

Să vorbim despre cele mai tari orașe în care poți petrece Crăciunul și să discutăm despre bugetele necesare pentru fiecare dintre ele.

  1. Praga, Cehia: Praga este unul dintre cele mai fermecătoare orașe europene în timpul sărbătorilor de iarnă. Orașul devine un tărâm de basm, cu piețe ornamentate, instalații luminoase și târguri de Crăciun. Poți savura vin fiert și produse tradiționale cehă, cum ar fi trdelník. Bugetul pentru o vacanță de Crăciun în Praga variază, dar ar trebui să aloci în jur de 800-1200 de euro pentru cazare, mâncare și activități.
  2. Viena, Austria: Viena are o tradiție lungă de a sărbători Crăciunul cu fast și rafinament. Piața de Crăciun din Viena este faimoasă pentru ornamentele sale și pentru atmosfera sa festivă. Poți să te bucuri de concerte de muzică clasică și de patinoarul de la Rathaus. Un buget pentru Crăciun în Viena ar trebui să fie în jur de 1000-1500 de euro, incluzând cazare, mâncare și activități.
  3. Quebec City, Canada: Dacă vrei să petreci Crăciunul într-un cadru pitoresc, Quebec City este o alegere excelentă. Orașul vechi este învăluit în luminile festive și zăpada de iarnă, creând o atmosferă magică. Piața de Crăciun din Place-Royale este locul unde poți cumpăra cadouri artizanale și să te bucuri de mâncăruri tradiționale. Un buget pentru Crăciun în Quebec City ar putea fi în jur de 800-1200 de dolari canadieni.
  4. Rovaniemi, Finlanda: Pentru o experiență cu adevărat unică de Crăciun, Rovaniemi, orașul lui Moș Crăciun, este alegerea perfectă. Aici poți întâlni Moș Crăciun în persoană și te poți bucura de activități precum safari cu sania trasă de reni sau să vizitezi adevăratele reni. Bugetul pentru Crăciun în Rovaniemi poate varia, dar ar trebui să te aștepți să cheltuiești în jur de 1000-1500 de euro pentru cazare, mâncare și excursii.

Aceste orașe oferă experiențe unice de Crăciun și au bugete variate pentru diferite preferințe. Indiferent de alegerea ta, Crăciunul în aceste destinații va fi o amintire de neuitat.

Bugetele menționate în articol sunt pentru aproximativ 4-5 zile de ședere în fiecare dintre aceste orașe în timpul sezonului de Crăciun. Cu toate acestea, durata exactă a șederii și bugetul pot varia în funcție de preferințele personale, de perioada specifică în care călătorești și de activitățile pe care dorești să le faci. Este întotdeauna recomandat să planifici cu atenție itinerariul și să iei în considerare cheltuielile suplimentare pentru excursii, cadouri și alte activități de agrement.

 

sursa foto: Shutterstock

Articole similare

Suedia adoptă legea care permite bunicilor să beneficieze de concediu parental plătit

Suedia continuă să inoveze în domeniul politicilor sociale, recent adoptând o lege care permite buni...

Detoxifierea de după sărbători. Sfaturi practice pentru organismul tău

După sărbătorile de Paște, mulți dintre noi simțim nevoia să ne întoarcem la rutina și să facem o mi...

Paște 2024: Ce bucate nu pot lipsi de pe masă de sărbători

În fiecare an, Paștele aduce ocazia perfectă de a ne bucura de mâncăruri delicioase și tradiționale,...