TOP 5 cele mai interesante destinații turistice din Turcia. Le poți vizita fără viză

CoolNews, NEWS
share

Turcia, situată la intersecția dintre Europa și Asia, este o țară plină de diversitate culturală, peisaje spectaculoase și bogății istorice. Dintre numeroasele destinații turistice fascinante, iată câteva care merită cu siguranță vizitate:

Istanbul

Orașul Istanbul, cunoscut pentru a fi capitala a trei imperii (roman, bizantin și otoman), este un amestec captivant de vechi și nou. Moscheea Albastră, Hagia Sophia și Palatul Topkapi sunt doar câteva dintre atracțiile istorice care atrag milioane de turiști anual. Istanbul este și un centru vibrant pentru cumpărături, cu Marele Bazar și Bazarul de mirodenii oferind o gamă largă de produse tradiționale.

Cappadocia

Cappadocia este renumită pentru peisajele sale lunare unice, formate din stânci vulcanice și orașe subterane. Tururile cu balonul cu aer cald oferă o perspectivă spectaculoasă asupra văilor și formațiunilor geologice distincte. Regiunea este, de asemenea, cunoscută pentru bisericile săpate în stâncă și casele troglodite, multe dintre ele transformate în hoteluri de tip boutique.

Pamukkale

Pamukkale, sau „Castelul de Bumbac”, este faimos pentru terasele sale albe de travertin, create de izvoarele termale bogate în minerale. Aceste terase spectaculoase sunt incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO și oferă o experiență de neuitat. În apropiere se află ruinele vechiului oraș Hierapolis, cu un teatru antic impresionant și băi termale istorice.

Efes

Efes (Ephesus) este unul dintre cele mai bine conservate orașe antice din lume și o destinație de top pentru iubitorii de istorie. Aici se află Templul lui Artemis, una dintre cele șapte minuni ale lumii antice, și Biblioteca lui Celsus, un exemplu remarcabil de arhitectură romană. Străzile pavate cu marmură și amfiteatrul imens oferă o imagine clară a vieții în antichitate.

Antalya

Antalya, situată pe coasta mediteraneană, este cunoscută pentru plajele sale frumoase și stațiunile de lux. Orașul vechi, Kaleiçi, cu străzile sale înguste și casele otomane restaurate, este plin de farmec și istorie. Portul vechi și Turnul Hidirlik oferă priveliști spectaculoase asupra Mării Mediterane.

Bodrum

Bodrum este o altă destinație populară pe coasta Egeei, renumită pentru viața de noapte vibrantă și peisajele pitorești. Castelul Bodrum, care găzduiește Muzeul de Arheologie Subacvatică, și ruinele Mausoleului din Halicarnas, una dintre cele șapte minuni ale lumii antice, sunt puncte de atracție majore.

Turcia oferă o varietate incredibilă de experiențe turistice, de la peisaje naturale uluitoare la monumente istorice impresionante, făcând-o o destinație de neuitat pentru orice călător.

 

sursa foto: Shutterstock

Articole similare

Țara din Europa care atrage din ce în ce mai mulți turiști: Albania se promovează la târguri și în r...

Albania, țară cu 2,8 milioane de locuitori se află între zonele din Europa care atrag tot mai mulți ...

Cetățenii români pot călători în Turcia doar cu buletinul, fără viză. Anunțul lui Erdogan

Cetățenii români pot călători în Turcia fără viză, conform unui decret prezidențial anunțat marți, c...

Mai puțini turiști pe litoral în minivacanța de 1 Mai și Paște decât estimau hotelierii

Minivacanța de 1 mai și de Paște a adus în acest an pe litoral un număr mai mic de turiști decât au ...