Top 10 experiențe romantice planificate pentru Ziua Îndrăgostiților 2021

NEWS
share

Dacă ești în căutare de idei pentru Ziua Îndrăgostiților și nu vrei neapărat să revoluționezi lumea cu creativitatea ta, te poți inspira din ce fac cei mai mulți posesori de carduri cu banii lor pentru a-și surprinde jumătatea.

Romanticii investesc mai mult decât oricând cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, potrivit raportului anual „Mastercard Love Index”.

În România, cheltuielile pentru cadouri de Ziua Îndrăgostiților au crescut cu 411% în ultimii 10 ani, în timp ce numărul tranzacțiilor a crescut cu 1701%. Românii au rămas fideli cadourilor tradiționale, conform analizei, buchetele de flori (+1258%), restaurantele (+774%), bijuteriile (+342%) și excursiile romantice (+225%) înregistrând cele mai mari valori ale investițiilor.

Anul trecut, consumatorii au cheltuit peste 16 milioane de dolari, comparativ cu peste 3 milioane de dolari în 2011.

Volumul cheltuielilor destinate excursiilor au ajuns la peste 3 milioane de dolari în 2020, comparativ cu peste 1 milion de dolari în 2011, în timp ce, anul trecut, achizițiile de buchete de flori au avut o valoare totală de peste 200.000 de dolari.

În plus, în anul anterior, românii au investit peste 1 milion de dolari în achiziția de bijuterii, comparativ cu peste 300.000 de dolari în 2011.

În ceea ce privește cumpărăturile online din preajma Zilei Îndrăgostiților, studiul relevă un avans record al tranzacțiilor online, de 633% pe parcusul ultimilor 10 ani. De asemenea, tranzacțiile contactless s-au apreciat cu 57% anul trecut, comparativ cu 2019. 51% dintre români au declarat că vor achiziționa cadouri online în acest an, iar 60% vor opta pentru magazinele locale, din apropiere.

Ținând cont că măsurile de restricție pentru limitarea răspândirii virusului sunt încă în vigoare în majoritatea țărilor din Europa, livrările de mâncare, plimbările în parc, mesele gătite, sesiunile de film sau de spa din propria locuință se numără printre principalele activități cu ajutorul cărora cuplurile vor recrea o atmosferă romantică în casă.

Astfel, 57% dintre români au declarat că sunt mai creativi în planificarea Zilei Îndrăgostiților din acest an, iar 55% acordă mai mult timp pentru pregătirea experiențelor sau cadourilor.

Top 10 experiențe romantice planificate pentru Ziua Îndrăgostiților 2021

1. O masă gătită acasă – 42%
2. O plimbare în parc – 39%
3. Preparate de la restaurant livrate acasă – 29%
4. Maraton de filme acasă – 26%
5. O plimbare prin orașul natal – 20%
6. Un picnic în casă – 13%
7. O zi de spa acasă – 13%
8. O seară de jocuri – 11%
9. Un picnic spontan afară – 9%
10. O întâlnire online (Zoom, FaceTime, etc.) – 7%

FOTO:  Thanh Tran/ Unsplash

Articole similare

OSCAR 2024: Călătorii de lux și cuburi Rubik, printre darurile oferite artiștilor nominalizați la Pr...

Gala premiilor Oscar. Vouchere pentru călătorii de lux şi cuburi Rubik – printre darurile oferite du...

Cum celebrează românii luna femeii: comenzi record de seturi cadou, flori și papanași

De luna femeii, românii își arată afecțiunea prin comenzi de produse cosmetice, flori și cadouri dul...

Vine Mărțișorul! Ce cadouri poți dărui de 1 martie

Odată cu venirea primăverii, se apropie și una dintre cele mai iubite tradiții românești: Mărțișorul...